Sensommarblom

solhattar1

Rudbeckia (eller solhatt)! Visst är de fina just nu? I trädgården har jag dem på flera ställen, både röda och vita. De vita gillar jag bäst eftersom de både lugnar ner och är ursnygga i halvskuggiga lägen. På bilden vit rudbeckia ’White Swan’. Jag tror i alla fall att det är ’White Swan’ men det kan också vara röd rudbeckia ’Alba’. Båda finns här men jag var uppenbarligen slarvig med att uppdatera mitt Exceldokument när jag flyttade runt växterna en gång. Jag får skärpa mig ;)

solhattar3

Det här är jag däremot nästintill säker på att det är en röd rudbeckia ’Alba’. Visserligen är just den här blomman är inte riktigt som de andra blommorna eftersom den har fem(!) knappar/diskar istället för en som är det normala. Någonstans på vägen upp blev det nog fel…

solhattar2

Här är den ”vanliga” röda rudbeckian ’Magnus’ tillsammans med kärleksört och anisisop. Tjusig sensommarmix tycker jag.

sensommar

Även om det är sensommar funkar det finfint att ligga i hängmattan under äppelträdet. I går eftermiddag var det dock aningen svalt så sambon stoppade om mig med ett täcke. Så mysigt! Hängmattegung, täcke och senaste numret av Hus&Hem Trädgård. Sämre kan man ha det!

7 tankar kring ”Sensommarblom

 1. Marina

  Jag har ju också börjat gilla solhattarna nu. Köpte en rosa kompis till mina vita i helgen. Hamnade inte i samma rabatt visserligen.

  Hängmattan ser så klart bekväm ut och där hade jag gärna legat i eftermiddags när det var så skönt väder.

  Kram

 2. Jessica, grannen

  Å himmel så härligt du har det! Underbar trädgård och en fantastisk sambo! Väl förtjänat, kram fina Tamara!

 3. Ulrika - Timjan och pioner

  Hej!
  Hittade en kommentar från dig i min blogg som tyvärr hade hamnat i spam-mappen. Tänkte att du ändå kanske ville ha svar på dina frågor, bättre sent än aldrig :-) Daggkåpan och ormroten är satta bredvid varandra, jag har bara en ormrot och massor med daggkåpa. Mitt WordPress-tema heter Canvas och kommer från WooThemes. Ha en fin dag!

 4. Karin - Mina Rum

  Japp, solhattarna ”förökar” sig här hemma. Jag har också White Swan (som du kanske såg att jag kommenterat i mitt vykort från webben). Dina anisisop ser fina och fräscha ut, mina har supergula blad. För torr sommar?

  Ha det gott. Kram!

 5. Ulrika

  Även hit har solhattarna hittat nu. Några vita köpte jag häromdagen. Ska bara planteras. De är jättefina, måste kolla vad de heter.
  Hängmatta ser härligt ut, jag gungade också i förrgår.
  Ulrika

Kommentarer är stängda.