Världen är så stor, så stor…

atlastavla3

Exakt – på dagen faktiskt – tre månader efter sambons 50-årsdag kom min present till honom upp på väggen. Det var väl inte direkt raskt marscherat, men nu sitter presenten/tavlan äntligen på väggen.

atlastavla2

Sambon har länge önskat sig en världskarta där han med nålar kan markera länder som vi varit i. Först tänkte jag specialbeställa en karta eller fototapet på nätet, men så sprang jag på tyget Atlas på Åhléns. Kom på att jag hade en gammal anslagstavla i källaren vars mått passade nästan perfekt till tygets tryck.

Med häftpistolens hjälp spände jag fast tyget på anslagstavlan. Lätt som en plätt! Visserligen har vi nu med Antarktis två gånger och Samoa har hamnat runt hörnet, men det där är väl ändå inte så kinkigt?

atlastavla1

Det är inte bara sambon som gillar tavlan. Jag tycker också den blev kul! I Sverige placeras nålarna på städer där vi bott och i övriga världen på länder där vi varit. Allt i en av sambon väl definierad färgordning;

Grön – Här har båda varit, men ej tillsammans.
Orange – Här har båda varit (eller bott). Tillsammans.
Gul – Här har enbart jag varit (eller bott).
Blå – Här har enbart sambon varit (eller bott).
Svart – En nål i vardera nord-, syd-, väst- respektive östligaste delen av världen som besökts.

När man ser nålarna på tavlan märker man att det är måååånga länder kvar att besöka innan alla länder har en nål i sig. Jojo. Vi har att göra…

12 tankar kring ”Världen är så stor, så stor…

 1. Marina

  Men va snyggt! SKulle jag kunna tänka mig att ha. Eller vänta nu? Hur många nålar hade det blivit??? Jag är ju en hemmafis :)
  Kanske någon annan i familjen kan sätta dit nålar?

  Kram

 2. Ulrika

  Så fint! Smart med tyg på anslagstavla. En papperskarta går så lätt sönder när det blir många nålar. Lite trist att ni inte kan åka till Samoa, bara.
  Tack för i söndags, och tack för fröerna!
  Ulrika

 3. Millan

  Jag har med varit sugen på en världskarta men inte hittat något som jag gillat, din var superfin.
  Såg nu att ni var på Roger Waters konserten blev lite avis, ville med dit men mannen var inte så intresserad han har inte förstått storheten med the Wall.
  Kul att ses i Bäckaskog!
  Ha det gott
  Kram

 4. Le petit jardin

  Supersnyggt, den iden är ju jätterolig…fast min hade inte haft så många nålar i sig än…men vi jobbar på det och nästa vecka ska vi bocka av både Florence och Paris

  Kram kajsa

 5. MissStorm

  Kul! Min man fick faktiskt en karta av mig i julklapp att sticka nålar i. Men den är inte uppackad än eftersom vi inte ens funderat på att börja rusta hans ”pojkrum” där den ska sitta. Nu när jag tänker på det har nog allt annat högre prio än hans rum… Hm, börjar nästan få lite dåligt samvete… Men bara nästan. :)

  Kram

  Ps: Är också nyfiken på färgkodningen?

 6. Pingback: ”It’s nice to be nice!” | Livet på solsidan

 7. Jessica

  Hej!
  Så bra det blev med det tyget och en anslagstavla! Är nyfiken på vilka mått din anslagstavla har, är sugen på att försöka få till en liknande till mammas man i julklapp. Så vore jätte tacksam för svar! Tack för idén :)

  1. Livet på solsidan Inläggsförfattare

   Vilken bra idé att ge kartan i julklapp! Anslagstavlan jag använde har måtten 130×80 cm. Om du inte vill att vissa länder ska synas ”dubbelt” bör tavlan ha måtten 135×65 cm ungefär.
   Det ser dock inte knasigt ut även om vi nu har två Antarkis ;)
   Lycka till!

   Tamara

Kommentarer är stängda.