En andra vår?

varen-igen2 Tidigt i somras planterade jag snötörel ’Diamond Frost’ i zinkkrukor på trädäcket. För mig var snötörel en ny bekantskap och nu, med facit i hand, vilken trevlig bekantskap! Trots fullt solläge och knapert med kärlek (vatten eller näring) har snötöreln blommat konstant hela sommaren. Heja snötöreln! Den kommer absolut bli en återkommande gäst på trädäcket.

Jag läste att man kan övervintra snötörel frostfritt och/eller ta sticklingar för att ha som krukväxt under vintern. Är det någon som testat?

varen-igen3Häromdagen såg jag på håll att det förutom snötörelns vita var andra kulörer i tunnan. Märkligt tänkte jag och tog mig en närmre titt. Och minsann. Penséerna som stod i tunnan i våras har frösått sig. Lyfter jag på de vita blommorna ser man ett hav av pyttepenséer där under. Fint!

varen-igen4

Märkligt är det också att silverpäronträdet blommar. Nu. I slutet av augusti. Ska inte det blomma på våren?!? Kanske har våren bestämt sig för att komma en andra gång i år…

4 tankar kring ”En andra vår?

  1. Jessica, grannen

    Söta söta penseer och snötörel ska jag definitivt ha nästa år. Kom inte till skott i år.. Silverpäronet var mig en vacker gåta! Ses imorgon!

  2. Åsa

    jag hade snötörel första gången förra året och provade att övervintra dom. jag satte helt sonika ner dom i källaren tillsammans med pelargonerna. de fick lite vatten ibland. eller, ja, ganska sällan faktiskt. ärligt talat glömde jag nästan bort dem helt. vid vårkanten såg de först ganska döda ut men jag klippte ner dem, gav dem ny jord och lite mer regelbundet med vatten. 3 av 4 plantor överlevde och har blommat hela sommaren. heja! bra det där tycker jag…
    kram

Kommentarer är stängda.