Snälla. Hjälp mig!

uppfart
Alltså. Det blev inte riktigt som det var tänkt och nu har jag kört fast. Jag behöver därför hjälp. Av dig. Om du orkar läsa och ge feedback skulle jag bli väldigt tacksam!

På bilden ovan ser du vår lååånga uppfart i norrläge som mot granntomten har ett Gunnebostängsel. Förutom stängslet ogillar jag buskarna som väller över från grannens tomt. Inget ont om snälla grannen men jag vill själv bestämma vad jag har för buskar på tomten. På bilden har jag tryckt tillbaka grenarna till grannen bara för att få en känsla av hur det skulle bli att ha en ”ren” uppfart.

uppfart-fore

Så här såg uppfarten ut när vi köpte huset för tre år sedan. Eftersom vi både dränerat och dragit in nytt vatten och ny el fick allt grävas upp. Rabatten och plattorna ersattes med makadam (eller singel som de flesta säger). Här syns också tydligt allt buskage som hör till grannen.

uppfart2Så här ser det ut när jag står på entrétrappan och tittar till vänster. Min första tanke var att fortsätta med pilstaketet längs hela sidan för att täcka Gunnebostaketet och ”knuffa undan” buskarna, men nu känner jag att det räcker. Det blir nog för mycket av det goda med ytterligare 15 meter flätat staket i pil. Eller vad tror du? Ett alternativ är att sätta thujahäck (finns även bortom pilstaketet) men med tanke på vattenledningar går längs staketet vill jag helst inte plantera. Fast det kanske jag inte behöver oroa mig för?

uppfart3Så här ser det ut när jag står på entrétrappan och tittar till höger ut mot gatan. Mycket Gunnebo alltså… Nu till frågan. Vad kan man göra för att täcka staketet och grannens buskar?

För det första undrar jag om det upplevas som rörigt om jag använder ännu ett material förutom det befintliga pilstaketet och thujahäcken? I övrigt går mina tankegångar så här: Plank till entrén?
Ett plank (bild från scenrymd.se och viivilla.se)? Kanske målat i den mörkgröna kulör som garaget ska målas i nästa år. Framför det kan man sätta en bänk, krukor och annat lull-lull som ger en välkomnande och stilren entré.


Blomådor (bild från Elsa på Hälsö) i trä? Fint för att man kan variera växtligheten efter säsong, men inte så snyggt på vintern. Och dessutom måste de vara ganska höga för att täcka staketet.

Ja. Där tog mina tankar slut. Jag har kört fast. Så kom igen, ge mig feedback på hur uppfarten kan snyggas till? Kreativitet och idéer vet jag att det finns i massor hos er alla! Tack på förhand :)

6 tankar kring ”Snälla. Hjälp mig!

 1. Karin ~ Mina Rum

  Jag är ju (som bekant) ett stort fan av plank. Det är så bra att få en riktig vägg som ändå inte har ett utskjutande överhäng, i form av ett tak. Du skulle ju kunna göra ett plank med horisontella plankor för att flirta lite med pilstaketet. Kanske lätta upp det med smalare brädor. Om man blandar olika dimensioner så ger det ett mjukare intryck, tycker jag.
  Ja, du lär nog behöva fundera vidare, men jag röstar på plank.

  Jag har förresten planer på att göra om min infart och har klurat på vilket material jag ska välja. Är makadam som ni har? Det ser så snyggt och ”singel/grus-aktigt” ut. Om det kan bli sådär snyggt med makadam så är ju valet enkelt. Det måste ju vara mycket billigare än grus.

  Ha det gott. Kram!

 2. Jessica, grannen

  Helt klart plank! Det blir ju inte ett nytt material eftersom ni har väggar på andra ställen ;) även thuja hade ju varit snyggt men plank känns renare här och som du skrev med någon bänk blir det suveränt tror jag!

 3. Millan

  Jag gillar att blanda material och är det 15 meter kan jag tycka det blir tråkigt om allt ser lika ut.
  Plank blir nog hur bra som helst, gillar iden med olika storlekar på plankorna eller om man sätter armeringsnät eller liknande och låter nåt växa upp där(som bilden). Kan man plantera nån thuja i kruka så den återkommer?
  Lycka till!
  Kram

 4. Pingback: Blommig fredag – Vad blommar hos mig just nu? | Livet på solsidan

 5. Le petit jardin

  Jag tyckte det var ju ursnyggt med pilstaketet och hade nog fortsatt hela vägen. det gav det en sådan mjuk och varm inramning för att dölja nätstaketet. Lite mer medelhvaskänsla

  kram kajsa

 6. Pingback: Hur ser jag ut egentligen? | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.