Helt uppåt väggarna!

Kanske tröttar jag ut dig, men här kommer i alla fall före- och efterbild på arbetet med förrådet. Förra gången skrev jag om pilflätning och kompostdel, men nu har jag gått vidare. Runt hörnet närmare bestämt.

forrad1
Så här tjusigt(?) var det före arbetets början. De lösa brädorna sparkade sambon ner när han blev stucken av några (ganska många) getingar. Stackarn.

forrad2
Så här ser det ut nu. Jag är helnöjd även om det är lite ”galet” med materialen, men så blir det när man vill komma billigt undan och använda grejor som redan finns hemma. De nya brädorna är råspont (används normalt vid takläggning) som blev över vid takbytet. Färgen är överbliven fönsterfärg (halvblank). Normalt sett är fasadfärg matt, men med halvblank färg har vi nu ett förråd som nästan glittrar i solen. Det är nog inte många som kan stoltsera med det :)

Den mörkgröna kulören heter NCS S7010-G50Y och kulören på fodret är Beckers Utevit.

spalje1Istället för att sätta panel på hela väggen gjorde jag en öppning för en spaljé. Det blev riktigt lyckat tycker jag. Spaljén av armeringsmatta blev till när jag invigde vinkelslipen häromdagen.

spalje2
På spaljén klättrar nu en klematis ’Piiluu’. På marken, längs hela väggen, har jag planterat rosa lavendel. Det är sticklingsplantor från i våras och de har alla tagit sig förvånansvärt bra (se andra bilden).

Nu är förrådet/skjulet äntligen klart. Bara resten kvar alltså. D.v.s. garagedelen, men den tar jag tag i nästa år. Kanske investerar jag då i matt fasadfärg för man vill ju inte ha för mycket bling-bling i trädgården…

8 tankar kring ”Helt uppåt väggarna!

 1. Fröken Grön

  Makalöst vad snyggt det blir med lite ny färg! Och ”man-tager-vad-man-haver” är ju en väl beprövad metod som oftast fungerar precis hur bra som helst. Jag gillar lösningen med armeringsnätet och den fina klematisen. Ser ju ut som om den har klättrat där hur länge som helst!

  Jag har gått loss i några rabatter idag och längtar till plantskolan för att fylla ”hålen”. Får nog bli en tur till Växtmästaren i Osby efter jobbet imorgon; det var alldeles för länge sedan sist. (Det där med tidsuppfattning är ju relativt, hehe!)

  Må så gott!
  /Anna-Karin

 2. Marina

  Men så snyggt!
  Jag fattar inte hur du hinner allt och orkar i denna värmen. Imorgon ska jag försöka ta tag i kompostflytt. FÅr se hur det går i värmen.

  Kram

 3. Ulrika

  Vilken skillnad!
  Så fint det blev, kul med före- och efterbilder tycker jag. Jag brukar glömma att ta före-bilderna, så i bästa fall blir det mitt-i- och efter-bilder.
  Grönt, glittrande, riktigt fint!
  Ulrika

 4. Karin - Mina Rum

  Nästan onödigt snyggt för att vara ett förråd. Mitt förråd/garage/vedskjul får komplex. Att du dessutom orkar fixa i denna värme är imponerande.

  Kram!

 5. Almbacken

  Fägen är jättesnygg och det glansiga brukar mattas av. Mycket snygg färg till alla växter, inte minst rosa klematis. Härligt med en hel och prydlig bod.

  Så fint det är i din trädgård! Månadsbilderna är ju bar så härliga…….och hängmattebilderna (hihi).

  Kram,
  Maria

 6. Pingback: Luktärtsmix | Livet på solsidan

 7. Pingback: Snälla. Hjälp mig! | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.