Vilken lång julklapp!

virkat-kvastskaft-piassava2

Min mamma är bra på att hitta/köpa fiffiga och annorlunda julklappar. När jag packade upp den här randiga mockajängen ur paketet hade jag ingen aning om vad det var för något. En smal men väldigt lång halsduk?! Med tanke på att jag kallades giraffen (för min långa och ”ståtliga” hals) av en gammal pojkvän var gissningen kanske inte helt galen ;)

virkat-kvastskaft-piassava3

Men det var ingen halsduk utan ett stickat fodral till Piassava-kvasten. Fodralet är lite kort till vårt extra långa skaft (utifall min långa sambo skulle få för sig att använda den…). Strunt samma. Det blev bra ändå tycker jag.

virkat-kvastskaft-piassava

Mamma hittade fodralet på ett stickcafé för pensionärstanter. Tydligen stickade de fodral för fulla muggar inför julen. Nu står kvasten vid entrén och lyser upp med sina färgglada ränder. Visst var det en bra julklapp?

12 tankar kring ”Vilken lång julklapp!

 1. Åsa

  mycket bra julklapp. jag gjorde ett liknande till några vänner i somras. alltid piggar det upp lite när man går där och sopar
  kram

 2. Fröken Grön

  Det där måste ju vara den ultimata julklappen! Nästan så jag blir sugen på att prova själv, men så drar jag mig till minnes senaste gången jag stickade (typ i åk 8) och kommer på andra tankar, haha!
  Hoppas du och din gubbe har en riktigt skön trettonhelg!
  /Anna-Karin

 3. MissStorm

  Jättebra julklapp! När jag någon gång virkat allt jag planerat ska jag försöka mig på att sticka en sådan. Det kan ta lite tid så det där med stickkafe för pensionärer låter bra…

  Hoppas ni haft många härliga dagar tillsammans de senaste veckorna!
  Och att 2014 blir ett fint år med många roliga projekt i trädgården!

  Kram

 4. AnnaHelena

  Jaa – perfekt! Sån där skulle jag också vilja ha! Dels var det supersupersnyggt och dels slipper man få stickor i händerna av kvasten. Verkligen snyggt!

  Kram // AH

 5. tant Otteskrufv

  Toppenklapp! Säkert skönare än att gå med handskar. Minns att jag såg sådana i våras och tänkte härma, men det glömdes bort…kanske gör jag det nu?

Kommentarer är stängda.