Orostigt trappräcke.

racke-malat

Det har inte regnat här sedan i april men en sisådär 10 minuter efter jag målat sista varvet på trappräcket börjar det så klart. Grr…

Det här var tidigare i veckan och då såg jag framför mig hur färgen skulle bli knottrig och/eller matt p.g.a. regnet och att jag skulle få göra om och göra rätt (typ kolla SMHI innan jag började måla). Meeen, färgen torkade som den skulle och nu är räcket slätt och vitt istället för rostigt och svart. Precis som det var tänkt. Där hade jag tur!

Kanske blir det tjatigt om målning hit och dit, men det är för att jag tycker det är så kul att måla. Det är hyfsat enkelt och man ser snabbt resultat. Om man bortser från förarbetet vill säga, för det finns väl inte en vettig människa som kan tycka att det är kul?

fonster-malat

Som jag tidigare nämnt har vi målat den nya liggande fasaden i sommar och förutom en färgburk som slungades ut på trädäcket har allt gått enligt planerna. Fast när jag skulle haka av toalettfönstret för att slipa, olja, kitta och måla det tog det stopp. Anledningen är att de nya foderbrädorna är dubbla och nu går det inte att haka av fönstret från gångjärnen. Grr igen. Det innebär att jag måste ”balansera” på en stol på entrétrappan när jag ska måla. Nåja. Det ska nog gå det med. Man är väl en tuffing ;)

 

3 tankar kring ”Orostigt trappräcke.

 1. Karin - Mina Rum

  Tur att färgen klarade sig. Hade ju varit surt om du blivit tvungen att göra om när du nu var så duktig och kom igång under hösten.

  Du är verkligen tuff som målar från stol. Jag kommer ihåg när stod på stege i trappan och tapetserade. Då kände jag mig modig.

  Kram!

 2. Almbacken

  Jag är imponerad!!! Som du jobbar på med allt! I år har jag inte någon fart alls i trädgården….hoppas jag kommer igång igen till våren:)

  Heja, heja du som ställer upp på radiointervju!

  Dina månadsbilder är underbara. Så fint det är i din trädgård!

  Kram,
  Maria

 3. AnnaHelena

  Ta det lugnt på stolen bara! Inte ramla och skada dig nu! Tuffing, eller ej…
  Lyssnade på radiointervjun! Det var ju hur bra som helst! Heja!

  Kram // AH

Kommentarer är stängda.