Rostigt trappräcke

trapprackeÄh, det finns väl ingen anledning att vänta med målningen av trappräcket? Solen sken idag och det är fortfarande otroligt skönt att vara utomhus så jag tänker krama ur det sista av utomhussäsongen innan jag går i vinteride. Och till våren kommer jag vara attans nöjd över att jag fick tummarna ur och fixade räcket redan nu.

Idag hann jag inte börja måla, men däremot göra en del av det ”superroliga” förarbetet. Suck vad det är trist, men med slipmaskinen gick det ändå hyfsat snabbt att få en matt och jämn yta inför målningen. Eftersom jag inte hade någon dammfiltermask hemma fick det bli ett provisoriskt andningsskydd som skydd för slipdamm och den giftiga blymönjan. Tycker själv att det blev riktigt klädsamt ;) Eller?

Blymönja användes mycket förr i tiden på t.ex. smide och är en rödfärgad rostskyddsgrund som man helst inte ska få i luftvägarna då den är giftig.

4 tankar kring ”Rostigt trappräcke

 1. Marina

  Bra att du är rädd om andningsvägarna.
  Du kommer garanterat vara glad för att du tog tag i detta nu och inte väntade till våren, när det väl blir vår igen. Jag känner inte något behov av att gå i vintervila ännu och det är säkert dels för att vädret är så bra och så klart även för att vi jobbar med flytten och vill komma så långt som möjligt innan vintern. Just för att vi kommer vara glada för det till våren.

  Kram

 2. trädgårdsdrömmen

  Snygg outfit, du ser ut som en rånare ;)
  Skönt att ha gjort så mycket som möjligt nu i höst, till våren är det alltid galet mycket att göra! Jag ska tex ställa mig och kantskära rabatterna och lavendeln är redan klippt (vilket man helst ska göra på hösten).
  Ha det gott! /Anna

 3. Karin - Mina Rum

  En cowboyhatt på det där, så ser du ut som den coolaste cowgirlen på denna sidan Atlanten!

  Du kommer att vara grymt nöjd och stolt över fig själv i vår. Själv kämpar jag vidare med veden idag. Nu kan jag i alla fall se att det minskat.

  Kram!

 4. Pingback: Orostigt trappräcke. | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.