Beckers Perfekt Akrylat. Perfekt?

fodermalning

Kanske är färgen Beckers Perfekt Akrylat så perfekt som den utger sig för att vara. Perfekt är däremot INTE handtaget (metallbågen) på färgburken eftersom den lossnade från sitt fäste på ena sida. Bara så där.

Jag klättrade upp på stegen, hängde burken på en krok för att få båda händerna fria. Hade precis börjat måla dörrfodret till altandörren när burken helt plötsligt ”flyger all världens väg”. Fråga mig inte hur det gick till men det sa splatt, splatt och splatt innan burken rullade iväg och stannade tre meter från stegen! Vit färg på altandörren. Vit färg på altanfönstret. Vit färg på trädäcket. Och vit färg på den redan målade fasaden. En liten del av olyckshändelsen ser du på bilen. Blir man glad eller?

Det var ändå tur i oturen att jag inte hade en 10-liters burk och att jag – för en gångs skull – hade skyddstyg under stegen. Tyget räddade en stor bit av trädäcket från att bli vitmålat. 

Någon som vet hur man får bort vit färg från ett tryckimpregnerat trädäck?

5 tankar kring ”Beckers Perfekt Akrylat. Perfekt?

 1. Jessica, grannen

  Naaaaj! Lider med er! Berätta vad som hänt där ni köpt den så kanske, kanske de ersätter för skadorna? Eller druller på hemförsäkringen? Håller tummarna!

 2. Caroline

  Men fy!
  Om det är någon tröst kan jag meddela att du är långt ifrån ensam om att råka ut för sånt där…
  Gällande färgen på trädäcket så skulle jag prova ett fint sandpapper efter att färgen som är kvar har torkat. Kanske i flera omgångar om det är mycket färg så att ”tidens tand” också får göra sitt till.
  Lycka till!

 3. Pingback: Orostigt trappräcke. | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.