Blommig fredag – Master garden!

grasklippare-stiga

Det var kanske inte gräsklipparen Husqvarna Master Garden Hélena tänkte på när hon valde Master garden som tema till veckans Blommig fredag. Fast det var faktiskt min första tanke. En gräsklippare. Här ”kör” vi inte Husqvarna utan handjagaren Stiga Handy Clip (bilden). Den räcker bra nog till den lilla gräsmatta som finns kvar. Och förhoppningsvis kommer det vara sista året vi använder klipparen nästa år. Planen är nämligen att all gräsmatta ska bort då. Bye, bye gräs!

 

gula-blommor2

Tänkte att jag får ta med en blombild som matchar den gula klipparen. Det är ju ändå blommig fredag och man vill ju inte få skäll för att man inte följer reglerna ;)

På bilden den fina Gullbollen. Eller höstrudbeckia ’Rudbeckia laciniata var. hortensia’. Ett högrest och långblommande Traderafynd som jag verkligen gillar! För du vet väl att man kan göra fina växtfynd på Tradera?

 

Jag flummar idag. Anledningen? Jag vet inte vad en master garden är, men jag är övertygad om att jag kommer få svar när jag läser andras tolkningar. Det här är i alla fall min tolkning av ”Blommig fredag” hos Bland rosor och bladlöss. Idag är temat Master garden! 

 

25 tankar kring ”Blommig fredag – Master garden!

 1. Hélena

  Underbar tolkning! Vi kör också med handjagare, min plan är att slippa ha den men min man har inte kommit till den insikten än…
  Kram Hélena

 2. Annikas trädgård

  Härlig tolkning! Vad som är en master garden sitter nog i betraktarens öga, och din trädgård är verkligen en mästarträdgård i mina ögon. Fast gräsklipparen är ju fin också! ;)
  Kram och trevlig helg!
  Annika

 3. Carina

  Mmm… ..förstår din strävan och hoppas den blir helt sann nästa år. Har varit på väg att göra samma här. I din master garden behövs ingen gräsmatta. Kram, Carina

 4. Meta

  Samma tanke hade jag, det var inte lätt. du tolkade det fint i alla fall trotts din undran över vad det är.
  Ha en fin helg
  kram Meta

 5. Anita

  För att flumma var det en väldigt bra tolkning :) Fick själv träff på Husqvarna Master Garden närjag googlade dagens ämne. Handjagare är det här också, men så är ju vår tomt inte så stor heller. Spännande låter det med de gräsfria planerna till nästa år.

  Ha en fin helg!

  Kram Anita

 6. Ylva

  Gillar verkligen din flätade skärm!! Har du gjort den själv?? Rudbeckian är enastående vacker även om dom flesta som jag känner ratar denna då den gärna lägger sig ner.
  Trevlig helg på dig!

  1. Tamara

   Visst är skärmen i pil fin? Ja, jag har själv gjort den (och några till faktiskt) och känner mig riktigt stolt – och duktig ;) Om du söker på pilstaket i sökrutan får du se fler bilder på staketen.

  2. Livet på solsidan Inläggsförfattare

   Ja, den flätade skärmen har jag gjort i pil. Jag gjorde faktiskt några stycken i somras. Riktigt kul! Om du söker här på bloggen efter pilstaket kan du läsa om hur jag gjorde.

  1. Livet på solsidan Inläggsförfattare

   Kul va! Min förra granne hade just en sådan klippare. Kommer aldrig att glömma den eftersom han (grannen) hade en förmåga att använda den helt okristliga tider ;)

 7. Marina

  Nej, det var väl nog inte en gräsklippare hon tänkte på ;). Jag hoppade över idag för jag visste inte alls vad jag skulle skriva. Visste ju inte att det fanns en gräsklippare med namnet ens. ;)

  Ha en bra helg!
  Kram

 8. trädgårdsdrömmen

  Snygg handjagare! Såklart att jag vet att man kan fynda växter på tradera!!! Har budat hem massor, nu senast tulpanlökar i mängder..fungerar aldeles utmärkt :)
  Hade heller ingen aning om vad master garden var för något, man har ju hört ord som master bedroom eller be the master of your domain..men master garden hmmm. Men det positiva är att snart sitter vi inte här ovetandes längre :)
  Ha en skön kväll!/Anna

 9. Kristinas oas

  Fniss! Gillar din tolkning! Och här kör vi också med handjagare… Bra vardagsmotion när man inte har så stor gräsplätt.
  Kram Kristina (som också gillar tradera)

 10. Veronica

  Det är roligt att det var såå många som inte visste vad en Master Garden var! Inte jag heller!

  Men det spelar inte så stor roll :)

  Dock skulle jag nog inte i min vildaste fantasi välja en gräsklippare men … Why not ;)

 11. Tittis trädgård

  Kul tolkning! Men ärligt…hur kan man inte gilla klippa gräs, det som är både roligt och meditativt och bra om man är lite irriterad…all irritation försvinner i ett nafs när jag tar gräs-kurvorna på två hjul!(fniss) Men okey, det kanske inte är lika effektivt med handjagare!!! Så fint ditt flätade staket är/ Kram Titti

  1. Livet på solsidan Inläggsförfattare

   Nja, jag rensar hellre ogräs än klipper gräs faktiskt. Fast det beror kanske på att den lilla gräsmatta som är kvar här mest består av mossa. Det är inte så himla enkelt att klippa med en handjagare. Fast din motorklippare som går att köra på två hjul kanske hade gjort susen här :)

Kommentarer är stängda.