Blommig fredag – Min favoritfärg

Ända sedan barnsben har lila varit en av mina absoluta favoritfärger (kan inte välja bara en). I mitt barndomshem var taket i ett av sovrummen ljuslila, väggarna tapetserade med en ljungfärgad tapet och golvet täckt av en tjock och härlig mörklila heltäckningsmatta.

Själv tyckte jag det var supercoolt då. I början på 70-talet. Men nu är lila knappast något jag skulle välja att ha på ytskikten inomhus. 

Nu är det ju blommig fredag det handlar om och därför vänder vi blicken utåt. Mot trädgården. Där är det MYCKET lila. Och en hel del rosa, som ju nästan är samma sak ;) Idag bläddrade jag bland bilder från i somras och hittade bl.a. dessa. Oh majj gådd vad jag längtar tills trädgården ser ut så här igen! 

favoritfarg2

favoritfarg1

favoritfarg3

 

Sen dök den här bilden (nedan) upp med blomning i typ alla kulörer. Till och med gult som jag faktiskt börjat gilla mer och mer. Det var en färg jag inte alls gillade tidigare. Men vem vet, gult blir kanske min nya favoritfärg. Skulle inte tro det va men man ska aldrig säga aldrig…

favoritfarg4

Det här är min tolkning av ”Blommig fredag” med temat Min favoritfärg. Fler tolkningar hittar du hos Bland rosor och bladlöss.