Blommig fredag – Om fyra månader

hortensia

Om fyra månader är det den sista maj. Tänk va, då är sommaren så här (visualisera nu ett mellanrum på två millmeter mellan tummen och pekfingret) nära. Inte illa va?

I slutet av maj förra året funderade jag bl.a. på om jag skulle plantera träd på framsidan. Det blev tre stycken till slut, nämligen trumpetträden, Catalpa ’Nana’. Nu hoppas jag att de klarat vintern och ”rundar” till sina kronor i år.  

Men hur ser det ut i slutet av maj i trädgården I ÅR? Ja, den som det visste. I huvudet finns såklart mängder med planer, drömmar och funderingar. Men det blir säkert som det brukar. Att hälften av planerna förkastas till förmån för nya och/eller förbättrade(?) planer. Allt för att trädgården aldrig ska bli klar. Precis som det ska vara med andra ord :) 

Det jag med säkerhet vet är att om fyra månader har hortensian på bilden fått komma ut i friska luften. Den står då planterad i en rabatt. Eller i en pilkorg på trädäcket. Eller utslängd i komposten för att jag ”lyckades” ta död på den. Den som lever får se helt enkelt…


Det här är min tolkning av ”Blommig fredag” med temat Om fyra månader. Fler tolkningar hittar du hos 
Bland rosor och bladlöss.