Fotograf och skribent på Solsidan

fotograf-i-huset

Fotografen Sara Södergård och frilansjournalisten Maria Widholm besökte Solsidan förra veckan. Sara var här tidigt i våras och ”skissfotade” inför ett inredningsreportage i ett magasin. Den här gången var det så dags för skarpt läge. Reportaget kommer att publiceras senare i höst, men mer om det när det blir aktuellt. Spännande!

Den här gången hade Sara med sig frilansjournalisten Maria. De kom vid elvatiden på förmiddagen och lämnade inte Solsidan förrän åttatiden på kvällen! Inte för att jag hann kolla termometern (eller nåt annat för den delen) – det gick i ett – men nog kändes det som en av de varmaste dagarna hittills. Maria flämtade (hon hade gjort ett jobb på morgonen också) och vilade i hängmattan ett tag mellan intervjufrågorna. Jag flämtade av solvärmen och liiiite av mina vallningar. Men Sara. Hon bara körde på. Rena rama Duracellkaninen ;)

 

fotograf-i-huset2

Både inne och ute syns spår av stylingen. Min stråhatt fick vara med på bild. Tror jag… För just när hon fotade trädäcket flämtade jag fram svar på frågor från Maria. Eller pustade i en hörna inomhus.

Inomhus ja. Där flyttades allt runt för att Sara skulle få de bästa bilderna. Det blev lite kaosartat till slut, men vad gör man inte för konsten? Note to self: Det är helt meningslöst att ha undanplockat innan en fotografering ;)

 

fotograf-i-huset3

Det var intressant att se vilka vinklar och vyer Sara hittade för sina bilder. Som den här. Från gatan med mina frösådda stockrosor i förgrunden. Den här bilden har jag tagit, men det förstår du nog. Saras bilder är garanterat bättre än mina. Konstigt vore det väl annars!

14 tankar kring ”Fotograf och skribent på Solsidan

 1. Marina

  Spännande! Så modig du är som säger ja till sånt. (precis som när du sa ja till radion). Jag fegar alltid ur och tackar nej.
  Ser fram emot att se ditt hem och din trädgård ur någon annans synvinkel, även om det verkligen inte är något fel på din egen synvinkel heller.

  Kram

 2. Ellinor

  Så spännande! Det här ser jag fram emot att få läsa så småningom. Men jag förstår att du blev helt slut efter den här maratondagen. Bara anspänningen hade krävt en veckas semester för mig…

  Må så gott!

 3. Helen

  Wow det måste kännas väldigt tillfredställande när tidningen gillar o vill plåta o skriva om ens hem o trädgård. Går det att toppa? Vilken tidning var det förresten?

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Ja, det var riktigt kul. Förutom när hon ville att jag skulle vara med på bild. Då var det riktigt okul ;)
   Hem Ljuva Hem är tidningen. Reportaget kommer någon gång i höst.

 4. Karin ~ Mina Rum

  Spännande! Du håller ju på att förvandlas till rena rama hus- och trädgårdskändisen! Kul att se sitt hem genom någon annans ögon/lins, kan tänka mig att en fotograf hittar helt andra vinklar än vad man själv gör.

  Nu får du vila upp dig lite efter denna pärs.
  Kram!

 5. Fröken Grön

  Så läckert, Tamara! Visst känns det lite läskigt och häftigt på samma gång? Och jag håller med om att det är coolt att se sitt hem genom någon annans vinkel. Du måste verkligen hojta till när du vet var och när reportaget hamnar.

  Ännu en smällhet dag. Jag funderar på att göra som du och gömma mig i källaren. Vi hade först planer på Hästveda marknad, som brukar ha en kul loppis, men det känns inte lika lockande längre…

  Kram på dig!
  /Anna-Karin

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Jo, så är det. Både och känsla. Med tanke på hur många gånger ert Solhäll varit med så borde du veta. Du är ju rena proffset :) Reportaget ska vara i Hem Ljuva Hem någon gång i höst. Det är allt jag vet än så länge.

   Kram

 6. Annika

  Wow! Att de vill göra reportage hos dig måste väl ändå vara bästa betyget! Då har du en egen unik stil som de ser kan inspirera många som läser tidningen! Det förvånar mig inte i och för sig, du visar många fina lösningar på saker och ting här på bloggen.

  Här pumpar värmen på idag också. Tur att min semester börjar i morgon! :)

  Ha det gott!

 7. MissStorm

  Men så roligt! Grattis till välförtjänt uppmärksamhet! Så roligt att få se sitt eget hem ur ett proffs ögon och stylat av någon annan. Och roligt för alla läsare att ta del av ditt hem!

  Kram

Kommentarer är stängda.