Från Thuja till kattbajs

hacken-thuja

Vet inte om det är skakiga armar efter träningen idag eller dålig syn som göra att skärpan i bilden gått på semester. Hoppas iaf att det framgår att thujahäcken jag grävde för igår nu är på plats. Jag köpte inte de största plantorna, men de växer ju rätt snabbt ändå. Tänk va? Snart är Gunnebostaketet som fond i den här  skuggrabatten ett minne blott. Kanske kommer också grannens något vildvuxna, men vackert vårblommande, buskar hållas på rätt sida staketet. Satte häcken en bit ut så att jag, om jag inte ”tjockar till” mig för mycket, kan komma åt att klippa den på baksidan också. Planen är att den ska hållas smal, väldigt smal.

Du ser inte hela rabatten på bilden men här finns ilex- och buxbomklot, diverse hostor, ormöga (verkar trivas ypperligt), rudbeckia ’Alba’, rosorna ’Schneewittchen’ och vit ’The Fairy’ samt några höga ormbunkar av okänd sort och en klematis ’Piiluu’. Och säkert nåt mer ;)

Förresten. Hur gör du när/om grannens katt ideligen bajsar i din rabatt? Argghhh. Ouppfostrade katter ligger inte högt på topplistan just nu. Heller…