God och enkel äppelkaka

tradgard_apple2

Mycket äpplen ja. Både i träden, som fallfrukt på gräsmattan och hos bloggvänner. Hos de sistnämnda finns många smarriga (som det verkar iaf…) recept på äppelkaka. Men nu kan ni glömma alla dom för här kommer receptet på äppelkakan med stort Ä. Enkel, går snabbt att göra och är lätt världens godaste kaka! Förutom att den är knäckig så använder jag pepparkakskrydda istället för kanel. Det gör den extra god!

Här kommer receptet:

  • 6 äpplen
  • 150 gram smör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl socker 
  • ½ dl ljus sirap 
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Pepparkakskrydda (blir godare än kanel…)

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och rör sen ner övriga ingredienser förutom äpplena. Låt detta sjuda någon minut så att det ”knäckar” till sig. Under tiden skalar du, kärnar ur och skivar äpplena. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö pepparkakskrydda över äpplena. Täck sen med den knäckiga smeten. In i ugnen i ca 30 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.