Täckt mark täcker!

marktackare

Från vänster till höger: Murgröna, rosenplister, revsuga, murreva, vintergröna och gråtimjan

Jamen, kom igen. Hur svårt kan det vara att bestämma sig? Väldigt svårt ska jag tala om för dig! Jag pratar återigen om vår framsida som ska bli med marktäckare. Ytan är stor och jag vill vara säker på att jag väljer en som håller måttet. Därför har jag testat några olika. Kruxet är att alla sex(!) verkar trivas bra trots att några inte borde göra det med tanke på förhållande. Och genast blir det svårt för tant T att välja.

Först ville jag ha revsuga, sen vintergröna, sen murreva och sen gråtimjan. Sen gick det ett tag och jag kom att tänka på rosenplister. Det skulle göra sig fint mot det silvriga silverpäronträden (som ska planteras nästa år), fjärilsbuske och lavendeln längs stenarna. Därefter fick jag murgröna i tankarna. Tänkte att det kan ju aldrig bli fel. Nu vet jag inte vad jag vill! Värsta velpottan.

Jag är medveten om att några är riktiga ”ogräs”, men t.ex. är murrevan väldigt lätt att rensa bort. Har du några erfarenheter av ovanstående växter på en stor yta? 

1 tanke kring ”Täckt mark täcker!

  1. Pingback: Där man minst anar det | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.