Godaste müslin är krispig. Och hemgjord.

musli-frasig

Sambon tyckte jag skulle lägga ut receptet på müslin han gjorde häromsistens. Och han har helt rätt. Självklart ska vi dela med oss av receptet på världens godaste müsli! Inte för att det är vi som kommit på receptet, men man får väl dela med sig ändå :)

Att göra sin egen müsli är inte alls svårt. Dessutom blir det hundra gånger godare än müsli du köper i butik. Och – inbillar jag mig – nyttigare. Just det här müsli-receptet har vi (än så länge) bara gjort några få gånger, men jag lovar att du inte kommer vilja ha något annat. Detta är the one and only müslirecept du behöver. Krispig, lagom söt och damn så smarrig!

Här kommer ingredienserna:

  • 200 g sötmandel
  • 100 g solroskärnor
  • 200 g havregryn
  • 100 g linfrö
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g russin
  • 100 g pumpakärnor
  • 2 dl ljus sirap (alt 1 dl vatten och 1 dl sirap)
  • 15 g kanel (knappt en tredjedels ”vanlig” kryddburk i glas)

Och så här gör du:
Värm ugnen till 165 grader. Blanda alla nötter, russin, frön och havregryn på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Lägg blandningen i en stor rostfri skål. I med sirap och kanel. Se till att blandningen fortfarande är varm och blanda nu runt tills allt är glansigt. Fördela blandningen på en eller flera plåtar och sätt in det i ugnen (när temperaturen är 100 grader) igen. Baka müslin i ca 30 minuter eller tills den känns torr och krispig. Rör om flera gånger under tiden. Låt svalna. Förvaras i burk.

Jag äter müslin varje morgon till naturell yoghurt. Men den är god tillsammans med turkisk eller grekisk yoghurt också. Vill du skoja till det lite extra ringlar du flytande honung över müslin.

 

5 tankar kring ”Godaste müslin är krispig. Och hemgjord.

  1. Lantloppan

    Jag gör också nån variant av detta här hemma. Sambon har blivit så bortskämd med detta att ingen annan müsli är god längre :-) Hemgjort är bäst! Kram
    /Liv

  2. Annikas trädgård

    Det där både såg och lät smaskigt! Nästan som fröknäcke jag gör ibland, fast där är ingen sirap i. Också farligt gott, lätt att man äter så att magen säger ifrån! :D
    Ha en skön vårlig vecka!
    Kram Annika

  3. Lotta 8,)

    Ser så gott ut och jag äter youghurt och musli på jobbet varje morgon – NU går jag ut och provar att göra er musli! Tack för tipset! Och vem vet, det kanske blir en sänggavel till helgen med :) Ha det bäst!

Kommentarer är stängda.