Gulsippan ute i backarna står…

gulsippa

Gulsipporna är fler än någonsin i år. Så även vitsipporna. Och blåsipporna. Me like!

Det är möjligt att just gulsipporna funnits i samma mängd tidigare, men då såg jag dem knappt på grund av dess grymt invasiva granne. Den gula svalörten. Detta gula ”elände” som jag ägnat hela (nåja – jag överdriver lite) våren åt att rensa bort. Inte så konstigt att sipporna nu jublar åt all extra space de fått.

 

gulsippa-svavelort

Kolla de vita pilarna. Det är små svalörtsplantor på väg upp. De lever inte länge till. Det ska jag se till!

Fast svalörten tar man inte bort i första taget. Fortfarande hittar jag småplantor var gång jag passerar framsidan. Det är bara att slå på ogräs-falkblicken så ser man dem. Så lär det nog vara ett bra tag till, men skam den som ger sig!

Och när jag kollade på fotot såg jag ännu några små rackare. Så klart. De ryker imorgon. Var så säker!

 

pasklilja-tamara2

Och kolla här då. Här står ”jag” under äppelträdet. Det är påskliljan ’Tamara’ som jag köpte i höstas. Den ser väl ut som påskliljor i allmänhet, men den känns stabil i växtsättet. Bara det liksom!

7 tankar kring ”Gulsippan ute i backarna står…

 1. Ellinor

  Gulsippor. Det är små droppar av sol som har landat på marken. Underbart vårtecken!
  Så kul att det finns påskliljor som heter Tamara! Finns det Ellinor också månne? Inte för att jag är påsklilje-fantast, men det hade jag köpt direkt. :-)
  Ha en fin vecka

 2. Jenny

  Bra när man känner igen småttingarna och kan dra bort dem innan det går för långt. Jag har massor av ogräs, brukar rensa rejält på våren och sen orkar jag inte hålla efter, hoppas att det inte syns under annat som kommer upp.

  /Jenny

 3. Kristinas oas

  Så glad jag läste ditt varnande inlägg om svalört för ett tag sedan. Häromveckan hittade jag en sådan söt liten planta i en rabatt, med gul blomma. Den åkte upp direkt, det hade den nog inte gjort annars, den såg ju så liten och näpen ut.
  Kram Kristina

  1. Kristinas oas

   Mmm, precis. Det är sådana växter man inte vill plantera in av misstag. Typ som när jag som nybliven trädgårdsägare inte visste vad knölklocka var. Det vet jag nu, efter att ha spridit rotbitar över ett stort område. ;)
   Kram Kristina

 4. Karin ~ Mina Rum

  Jag tycker det är ganska roligt att du verkligen tar upp kamp emot vissa saker, som tex. svalört och Gunnebostaket. Här finns några få små svalörtar, men de växer i gräsmattan och kommer snart att bli massakrerade av gräsklipparen.

  Kämpa på.
  Kram!

 5. Lantloppan

  Hmm… den där svalörten känner jag igen. Fast än så länge håller den sig i utkanterna. Jag får nog hålla lite koll. Kram /Liv

Kommentarer är stängda.