Hasselört ’Asarum europaeum’

hasselort

Marktäckaren hasselört har länge varit en favorit men jag har varit för snål för att göra ”investeringen”. Ytan som jag vill ha den tjusiga marktäckaren på är stor och med tanke på att hasselört inte är den mest snabbväxande hade det inte varit gratis direkt. Men häromdagen hittade jag en annons på Blocket. Bara så där. Hasselörtsplantor för 15 kronor krukan!

På plats hos Blocket-säljaren visade det sig att det fanns massor med hasselört till salu. Jag nöjde mig med fem(!) papperskassar och eftersom jag var en så bra (och trevlig – haha) kund fick jag krukorna för 10 kronor stycket. När jag sen planterade visade det sig att nästan varje kruka innehöll fler än en planta. Vilket toppenklipp va?

Vad gäller förökning av hasselört hittade jag precis ett bra tips hos Skogstorpets Trädgårdsdesign

2 tankar kring ”Hasselört ’Asarum europaeum’

  1. Pingback: Solsidans årskrönika 2013. Januari – juni. | Livet på solsidan

  2. Pingback: Solsidans årskrönika 2013 | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.