Höstfärger

tradgard_apple2

Jag gillar hösten! Det är inte så varmt, man svettas inte så mycket, det är underbara färger i naturen och äppelträden är fulla av frukt. Men hur tänkte vi egentligen när det gäller frukten? Var det verkligen så smart att spara TRE grymt ”fruktsamma” äppelträd? De ger ju äpplen i massor! Idag ägnade jag säkert fyrtiofem minuter åt att plocka fallfrukt. Kanske är tricket att plocka var tredje dag och inte var tredje vecka… ;)

tradgard_apple1_garagete

Men ska inte klaga, träden är verkligen vackra och de ger karaktär åt trädgården. Och till sommaren kommer de att ge oss välbehövlig skugga!

tradgard_apple-flera

Början på det som förhoppningsvis kommer att bli en kulle.

Idag sken solen på förmiddagen så jag var ute i trädgården några timmar och fixade med lite allt möjligt. Har bl.a. börjat gräva (tar lååång tid i den tunga lerjorden) upp en hörna där vi ska lägga plattor för  trädgårds- och soptunnorna. Har också påbörjat projektet ”jord-som-blir-över-blir-en-fin-kulle-till-våren”, d.v.s. all överbliven jord, gräsmatta som ska bort och annat man vill bli av med lägger jag i en hög i trädgården. Högen täcker jag sen med dubbla lager tidningspapper (så eventuellt ogräs kvävs) och låter det vara så över vintern. Till våren har man en fin kulle med prima matjord! I alla fall funkade det så i min gamla trädgård, får hoppas det gör det här också.

1 tanke kring ”Höstfärger

  1. Pingback: Två är nästan noll | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.