Internationellt tilltugg

brysselkex

Vi firade höstens ankomst ikväll. En kopp varm choklad gjord på riktig kakao (som en extra piff liksom). En tekaka med ost och som pricken över i, två brysselkex. Vilken hejdundrande fest det blev! Jag skojade dessutom till det lite extra och läste ett IKEA-magasin samtidigt som jag knaprade på kakorna. Jojo, vi kan vi!

Vill du också fira höstens ankomst med Brysselkex?
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g rumsvarmt smör
Drygt 0,5 dl strösocker och några droppar karamellfärg.

Blanda ihop mjöl, socker och vaniljsocker. Tillsätt smöret i kuber/bitar. Blanda allt till en smidig deg. Rulla degen till långa rullar som är så tjocka som du vill ha kakorna. Färga sockret med några droppar karamellfärg. Bred ut det färgade sockret på ett bakplåtspapper och rulla rullarna i sockret. Lägg sen degrullarna i kylen i en halvtimme. Skär rullarna i centimetertjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Funkar bra att frysa in.