Listklättrare

frosadd-pense

Icke planerade frösådder dyker ju upp lite här och lite där. Ibland blir det tummen upp och ibland tummen ner. Tummen upp får denna pensé som hittat plats mellan stenplattorna. Eller är det en viol? Hur ser man skillnad? Vacker är den iaf!

Sen var det den där häcken mot grannen jag skrev om i förrförra inlägget. Tack för tipsen! Just nu har jag snöat in på tuja. Tujan verkar vara ”hatad” av många?! Faktiskt har den tidigare legat typ sist på listan över tänkbara alternativ, men den har klättrat. Efter att ha googlat som en galning, kollat häckar i grannskapet har jag kommit fram till att den inte är ett så dumt alternativ ändå. Den bildar en tät och vintergrön vägg, den kommer ge ett gott vindskydd, den är hyfsat billig och vad jag förstår även lättskött.

För övrigt började jag gräva för häcken idag. Eftersom jag vet att det blir ett digert jobb i den hårda lerjorden tänker jag köra efter principen lite-i-taget. Idag blev det betoning på lite. Hann bara vara ute en halvtimme innan det började ösregna. Skönt. Nu har jag bara resten kvar…