Månadsbilder maj 2013

Ny månad innebär nya månadsbilder. Och äntligen tycker jag att det syns skillnad från föregående månad.
Nu kan det bara bli bättre :)

1-tradack-kok-2013-5

Bild 1: Vyn från köksfönstret har helt plötsligt ett träd i ”vägen”. Det är mitt nyinköpta enstammiga glanskörsbär, Prunus serrula, som ännu inte kommit i jorden. Tanken var att det skulle planteras idag men så blev det inte, men kanske var det en mening med det. Nu får du ju möjlighet att se den vackra brunröda barken som redan börjat vecka sig. Vecka sig – säger man så?!

2-fram-3dje-stenen-2013-5

Bild 2: Vyn från gatan in mot ena långsidan. Till vänster om stenarna blommar vårlökarna ikapp. Det är galet snyggt! Får nog ta ett kort på det en dag… Längs väggen ser du de tre fåglarna jag skrivit om tidigare. Marktäckarna (rosenplister och backtimjan) har börjat ta sig men det syns inte på bilden. Till höger står ett av de tre trumpetträden (katalpa) som planterades i höstas. Alla ser stendöda ut. Hmm. Tjejen på plantskolan sa att de kunde vara sena i starten så jag hoppas verkligen att de kommer igång.

3-njuren-2013-5

Bild 3: Känns som att det är mest singel på den här bilden ;) Men till höger står ett av de träd jag hann med att få ner i jorden idag. Det är en Maakia, Maackia Amurensis. Det här trädet har jag aldrig sett ”live” utan enbart gått efter information på nätet. Vid lövsprickningen, som ser ut att vara på gång, är bladen silvergrå och lite lurviga för att sedan ändra färg till mörkgröna. Ska bli spännande att se! Längst bort i bild, vid den vita korgstolen, syns också en nyhet. Köksträdgården. Mer bilder kommer på den en annan dag.

Samtliga månadsbilder hittar du här.