Nämen oj! Kirskål :(

”Nämen oj, vad är det för fint som kommer upp i rabatten?” tänkte jag förstrött när jag plockade i en rabatt.
”NÄMEN OJ” skrek jag när jag såg att det var Kirskål. Blä – ogilla :( 

Hade inte en enda Kirskålsplanta i förra huset. Kanske gillar de inte sandjord? Men den tunga lerjorden verkar de gilla de minsann… Ägnade iaf en och en halv timme åt att försiktigt dra upp plantorna med sitt väl förgrenade rotsystem. Vissa säger att man bara gör det värre genom att försöka rensa, men vi håller en tumme. Får ut till helgen igen och se om det kommit upp mer. Rätt troligt va?

Läste här på Internet att man kan ”kväva” Kirskål genom att plantera marktäckaren Myskmadra. En idé som jag nog tänker testa. Myskmadra är en favorit. Vacker, doftar gott och sprider sig fort. Perfekt på en del av de öppna ytor jag vill täcka.

SMHI lovar 13 grader och sol till helgen. Det gillar vi!