Ny hobby ett måste?

Min allra största hobby är trädgård. Att det är en ”lisa för själen” att gräva i jorden och se det man planterar gro och växa är vi många som vet! Och jag har verkligen sett fram emot att få göra om trädgården i det nya huset. Tänkte att det skulle bli härligt, inspirerande och livsbejakande (detta är ett ord jag aldrig använder, har fått låna det av sambon). I så positiva ordalag tänkte jag om trädgården fram till igår…

Inför dräneringsarbetet, som förhoppningsvis startar på fredag, behövde jag flytta några växter som jag ville ha kvar. Bl.a. några kraftiga pionplantor, vackra höstanemoner och en gammal clematis med stooora lila blommor. Som sagt, det är väl bara att stoppa spaden i jorden. Hur svårt kan det vara? Det var så in i h-e svårt visade det sig! Rena betongjorden :( Kraftig lerjord som ingen brytt sig om på flera år. Varken jag eller sambon fick ner spaden i jorden mer än några centimeter. Jag blev skitsur och ville sälja huseländet – igen!

Någon som har en ny hobby att rekommendera?