Oväntad kulör

rydlinge-plantskola

När jag var i Skellefteå gjorde mamma och jag ett besök på Rydlinge Plantskola. Eftersom Rydlinge har omnämnts, i positiva ordalag, av flertalet bloggare var mina förväntningar höga. Mammas förväntningar vet jag inget om, hon hängde mest med för att jag ”tvingade” henne.

Och visst. Där fanns en superhärlig trädgård att inspireras av. Bl.a. häftiga växtstöd i lila. Ett för mig oväntat kulörval, men det var riktigt snyggt till det gröna!

Mamma hade med sig två påsar med vet-inte-vilken-växt-det-här-är och fick svar på samtliga av en kunnig dam i personalen. Tyvärr var vi inte så smarta att vi skrev upp svaren så hälften av namnen var borta redan när vi satte oss i bilen på vägen hem. Suck…

Här fanns ett stort utbud av både perenner, träd och buskar. Det var välskött och plantorna såg ut att vara livskraftiga. Många plus alltså men ett stort minus dock och det var att allt var så d-y-r-t! Vet inte om priserna är högre i Norrland jämfört med i Skåne. Vet du?! Utifrån min erfarenhet av skånska plantskolors priser kändes det iaf galet dyrt. Men nu var vi ju där för att inspireras och det kostar ju gratis ;)