På friarstråt i snigelfart

snigelpavaggen

Att vi har mördarsniglar vet du sedan tidigare. Men vi har också ”sniglar med hus”. Eller ja, nu är det ju snäckor fick jag veta när jag googlade… Troligen en Vinbergssnäcka. De blir normalt max 4 cm höga här i Sverige. Vår snäcka är högre, jag lovar!

Just snäckan på bilden har vi sett flera gånger i samma rabatt. Den är som sagt sjukt stor, men gör troligen ingen skada så den får vara kvar. Fast så säger jag ju bara för jag skulle inte våga döda den…

Hur som helst. På entrétrappan har vi en snäcka i gjutjärn. Stendöd alltså! Men det verkar inte bekymra den levande snäckan, som för dagen vidgar sina vyer och tar sig utanför sin rabattdomän. Idag har vinbergssnäckan försökt fria till ”den stendöda” hela dagen. Jag tog kort på dem i morse och när jag kom hem i eftermiddags var den fortfarande ute på friarstråt. Den hade flyttat sig litegrann, men inte mycket. Man kan ju undra hur lång tid det tar innan den känner att det inte är något läge lixom?