Smultronbacken

smultronbacke

Smultronbacke! Håll med om att det är något romantiskt (apropå förra inlägget) över ordet? Vår smultronbacke är än så länge romantisk enbart till namnet. Det är inte ens en backe utan bara en jordhög i hörnet längst bort i trädgården, dolt bakom pergolan. Den här jordhögen är rester från det pågående projeketet gräva-bort-gräsmattan-bakom-garaget-för-att-ersätta-med-marktäckare. Bitarna av gräsmatta vänds upp och ner och täcks sedan med tidningar i flera lager. Överst lägger jag jord eller bara täckbark. Det beror på vad som ska växa på högen. Smultron är inte så kinkiga så de får nöja sig med täckbark.

smultronbacke2

I hörnet växer redan massor med goda smultron och planen är att plantorna ska fortsätta bre ut sig över jordhögen. Förlåt. Smultronbacken!

Kan det vara så enkelt att ett vackert namn på ett fult hörn gör att man gillar det lite mer? Jag hoppas det i alla fall.

Det här grävprojektet gör att vi är ett steg närmre målet att ta bort all gräsmatta. Gräsmattan i hörnet som nu täcks med upp och nervända gräsmattebitar ”försvinner” och det gör också gräsmattan bakom garaget. Hej vad det går!