Snart gungdags

gung-dags

Att en gammal träsoffa kan ta sån evinnerlig tid att måla! Jomen, det går nog på en timme eller så tänkte jag. Men näe då. Dryga två och en halv timme tog det att bara grundmåla. Visserligen tycker jag det är jättekul att måla, men suck så många små-pill-ytor det är. Täckmålningen tog inte alls lika lång tid, men det berodde nog delvis på att jag fuskade och inte målade undersidan ;)

Kulören vi valt heter Herrgårdsgrön och kommer från Demidekk. Tanken är att alla växtstöd, cykelskjul och soptunneskydd ska få denna kulör. Bilden gör inte kulören riktig rättvisa men den är mild och behaglig för ögat och kommer att passa fint ihop med både huset och växtligheten.

Ett varv täckmålning återstår innan soffan ska soffan hängas upp i pergolan. Snart dags för gungläge i den härliga skuggan alltså! Och vilken perfekt timing dessutom. Det varma sommarvädret har ju precis dykt upp och då söker jag mig allt som oftast till skuggan. Värmen och jag är inte bästisar direkt. Det får gärna vara sol och fint, men mer än 20-22 grader varmt behöver det väl inte vara? Man blir ju bara trött… ;)