Spireabukett av bukettspirea

bukett-spirea

I höstas beskar jag en misskött gammal bukettspirea. I minnet dök det upp en bild jag sett av en schersmin som var klippt som en bukett. Det vill säga med kala grenar nertill, ett ”band” i midjan och allt grönt upptill. Funkar det med schersmin borde det väl funka med spirea tänkte jag och satte igång. Det såg inte klokt ut i höstas men nu börjar det ta sig.

I slutet av sommaren hoppas jag att spireabuketten har jämnat till sig så den är rund och fin. För att få lite mer symmetri ska jag byta till ett bredare band i midjan.

Jag fick några plantor norskspirea över när jag satte häcken vid framsidan. De plantorna är nu planterade vid fötterna på spireabuketten. Allt för att dölja gunnebostaketet! Om något år kommer de nyplanterade buskarna säkert att dölja bukettens kala grenar, men det är då det. I sommar får jag vila ögonen på den här långlivade buketten. Och gunnebostaketet…

 

11 tankar kring ”Spireabukett av bukettspirea

 1. Ellinor

  Så fort det blir lite annorlunda lösningar på saker och ting så gillar jag det skarpt. Kul grej! Med ett bredare band runt ”midjan” kommer det att bli jätteläckert.
  Ha en toppenhelg!

 2. Annika

  Kul idé! Jag börjar få upp ögonen för det här med beskärning, det går att göra mycket häftiga grejer!
  Ha en Glad Påsk!
  Annika

 3. trädgårdsdrömmen

  Suverän idé! Synd bara att den kommer att döljas, räcker det inte med att bara dölja staketet?Spirean ser inte bara ut som en bukett utan även som ett flerstammigt träd tycker jag, snyggt. Det blir ett lätt och sirligt intryck, ser fram emot att få se när buketten blommar :)
  Ha en skön påsk!
  Mvh Anna

 4. Trädgårdstoken

  Så fint! Jag hade också sett bilden av den fantastiska bukettschersminen och försökte göra likadant med min schersmin. Lyckades inte så bra som du har gjort med din spirea kan jag säga… ;-)

  /Mia

Kommentarer är stängda.