Vackert virrvarr

lund-vaxter1

När vi flyttade hit var det bara vildvuxen gräsmatta på framsidan. Den hyvlades bort till förmån för marktäckaren rosenplister. Innan rosenplistern hann planteras förra våren dök det upp en del vårlökar, men i år har det fullkomligen exploderat! Inte världens bästa bild, men det här är ett vackert virrvarr tycker jag.

Än så länge har jag i virrvarret hittat vit-, blå- och gulsippa. Blå- och vårstjärna. Flocktulpan, scilla, pärlhyacint, rosenvial (iofs ingen vårblomma), vårärt, vårlök, gul och orange gullviva och förgätmigej. En hel del med andra ord!

En och annan maskros och några blad med kirskål också så klart. Grrr…

lund-vaxter2

Så här ser vårörten ut. I alla fall tror jag att det är vårärt (eller vårört?). Jag har googlat men hittar inte så mycket information om den. Vet du vad det är? Söt är det i vilket fall!

lund-vaxter3

Sen har vi det här. Vet du vad detta är? Jag gissar på ogräs, eller kan det vara svalört? Fast den har väl gula blommor och här är bara blad  vad jag kan se. Den finns i massor och jag funderar på om jag ska ta bort den. Jag vill inte att den ska kväva allt annat. Maskrosorna och kirskålen är helt ok att den kväver, men allt annat kan den väl låta bli. Det är väl ändå inte för mycket begärt?

1 tanke kring ”Vackert virrvarr

  1. Pingback: Blommig fredag – Min hemlighet! | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.