Where only in it…

kattmynta-katten

Det är drogerna dom vill åt! Katterna som rullar runt, smaskar i sig och kurrar vid någon av de många kantnepetorna (även kallad kattmynta) i trädgården får tiominuterstripper genom att inandas doften av den olja som finns i växten. Kanske inte så konstigt att en del av katterna vi har i trädgården verkar höga som höghus…

Läste också att om katten slickar i sig kattmynta fungerar växten som lugnande medel. Hur de kan vara ”uppåtjack” på utsidan och ”nedåtjack” på insidan låter ju märkligt. Fast praktiskt ändå tänker jag – om man är katt alltså – att hyfsat enkelt kunna välja vilken effekt man vill ha. Katten på bilden tuggade i sig kattmyntan, det såg jag. Lugn som en filbunke låg den sen där och mös i vårsolen. Sämre kan man ha det!

Tänker också på Ebba Gröns gamla goding ”We’re only in it for the drugs”. En riktig tonårsflashback! Kanske tvungen att kommentera den kommentaren! ”Flashbacken” består inte av att jag minns några droger (rörande det är jag faktiskt oskuld) utan att jag i tonåren under en period var punkare. Höjdpunkten i den ”karriären” var när Ebba Grön spelade i Byske. Och jag 17 år gammal fick komma in back stage. Som sagt – en tonårsflashback.