Äntligen kakfat

kakfat-bla

Ibland tar det sån himla tid innan jag kommer till skott. Som det här med att göra kakfat i flera våningar. I säkert tre års tid har jag varit ”på g”. Men icke. Och under tiden jag pillat naveln har 50 % av Sveriges befolkning hunnit göra miljontals kakfat. Googla på ”kakfat” eller ”cake stand diy” så får du se.

Nåväl. Idag fick jag ett pysselryck och när det väl händer ska allt ske på studs. Stängerna eller pinnarna som monteras mellan tallrikarna hade jag sedan länge. Typ tre år. Tallrikar att undvara var det värre med, men i källaren hittade jag till sist två jag kunde använda. En assiett från Arabia och ett emaljerat fat från Kockums. Båda i blått och riktigt fina ihop. Att sen borra hålen, med kakelborr, och montera ihop kakfatet tog kanske tjugo minuter. Man kan ju undra varför jag inte kommit till skott med detta enkla och okrångliga DIY-pyssel under tiden det var lite trendigt?

Men visst blev det fint! På nätet (efter en väldigt snabb sökning) finns det inte en enda bild på ett våningskakfat med en emaljerad tallrik (limmad, ja. borrad, nej). Kan det verkligen vara så att jag är den första i hela världen att använda emaljerade tallrikar till detta?! Stort i så fall ;)

8 tankar kring Ӏntligen kakfat

  1. Karin ~ Mina Rum

    Nu har du ju ett prima kakfat. Bara att bjuda hem det lilla trädgårdsgänget! ;-) Vi kommer så gärna. Vi är självklart gärna först med att plocka kakor från emaljerat fat.

    Kram!

  2. MissStorm

    Snyggt! Jag har inte heller fått tummen ur, trots att jag beundrat dessa fat i så många år. Men nu när du kommit på den revolutionerande idéen med emaljerad tallrik så bara måste jag ju genast testa! Nu går det inte att skjuta upp! ;)

    Kram

Kommentarer är stängda.