Fasanfokus

ovantat-besok

Vrider jag huvudet till höger när jag tittar ut genom köksfönstret ser jag det här. Baksidan av garaget. Kanske tjatar jag om ytan men här fixades det mycket i somras. Här planterades träd och perenner, flätades pilstaket, planterades thujahäck och byggdes kompost. En hel del med andra ord, men trots det dras blicken till det som är kvar att göra. Grrr. Är jag störd eller!?

Kvar att göra är t ex:

 1. Byta vindskivor på garaget. Och faktiskt piffa upp hela garaget med ny färg.
 2. Staga upp de pilstaket vars stolpar fick ny lutning efter höststormarna Sven och Simone.
 3. Få den vintergröna, jag menar gulgröna, thujahäcken att bli mörkgrön igen. Krävs nog fler än ett pep talk för att det ska hända.
 4. Och en massa annat…

Meeen. I morse fanns det annat att fokusera blicken på. En fasan! Mitt i villakvarteret. Just den här fasanen (tror jag iaf) har varit här flera gånger, men jag har inte lyckats fånga den på bild tidigare. Fasanfokus. Så mycket trevligare.

 

8 tankar kring ”Fasanfokus

 1. Annika

  Jag har också en tendens att se det jag har kvar att göra istället för det jag faktiskt har gjort. Ibland sätter jag mig då och gör en ”att-göra”-lista fast tvärtom. Jag skriver upp det jag gjort och så kanske några saker jag vill göra. Sen kan jag nöjt stryka allt som redan gjorts, känns faktiskt riktigt bra… Fast min hjärna är kanske extra lätt att lura? :D

  Fasaner är läckra och din matchar pilstaketet väldigt bra! Fast de är så lagom läckra när de hoppar fram bakom en buske och skriker i högan sky när man går förbi. Jag kan få hjärtsnörp för mindre!

  Ser att ni har snö även i Skåneland!
  Ha det gott!
  Kram Annika

 2. Carina

  Mysigt med fasanen :)
  Men du, tror du verkligen det går att få till en grön färg på thujorna igen? Mina, alla thujor ute på ön!, har blivit gulabruna….funderade på om det stod för surt….
  Ha en skön helg önskar Carina med lilla huset vid bjärsjöån (har ingen dator utan skriver från jobbet)

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Åh, vad tråkigt med dina thujor. Ja, mina med för den delen. Tror du inte att det kan funka att få dem gröna och frodiga igen?! Jag hoppas verkligen att jag inte behöver investera i nya plantor. Vi får peppa varandra…

   Kram Tamara

Kommentarer är stängda.