Arbetsbänk i trädgården

vask-rostfri

Varje gång jag ska plantera om växter eller fixa med annat smått i trädgården står jag på knä. Ofta med ryggont som följd. Inte smart. Inte bra. I år ska det bli ändring är det tänkt. Jag ska nämligen bygga en arbetsbänk (eller heter det kanske planteringsbänk) med en rostfri vask att stå vid istället. Nu har jag hittat en vask i bra skick och perfekt storlek. Inte på Blocket denna gång utan på tippen. Ja, inte bland ”skräpet” som folk har kastat för det får man inte ta från. Ajja bajja. Inte röra. Den rostfria vasken köpte jag för 75 kr i återvinningsbutiken som finns på tippen.

Så där ja. Då var den delen klar. Återstår bara att ”bygga skiten” ;) Hur planteringsbänken ska se ut vet jag inte riktigt än, men inspirerande bilder finns det gott om på nätet.

2011-07-04-bench

Bild från borganic.net

Det jag vet är att bänken ska vara enkel och utan krusiduller. Inget puttinuttigt utan rejält. Kanske som den här?

 

vask rostfritt

Från IKEAs bok: Kliv in. Kliv ut.

Eller som den här? Här används vasken som utekök, men principen gillar jag. Enkla konsoler som håller upp vasken gör att man slipper ben eller bockar. Smart. Däremot kräver den här modellen en vägg att fästa konsolerna i. Jag hade först tänkt ställa bänken vid avenbokshäcken i köksträdgården, men kanske ska jag tänka om? Hm! Har du några tips jag bör ha med mig i planeringen?

9 tankar kring ”Arbetsbänk i trädgården

 1. Helena

  hej där –
  förstår att du har vårkänslor och vill komma igång.

  Hej där drottningen av fynd!
  Ska den vara synlig och praktfull?
  Tänkte annars bakom hammock-väggen som förslag…
  Så här spontant bara…
  Kram

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Hade också funderingar på den ytan, men jag känner att det är för långt bort från allt. Synd, för det hade kunnat bli fint att ha det där. Dessutom blåser det mest från det hållet. Men jag kanske kan hitta på nån lösning.

 2. Le petit jardin

  Bra tänkt där! En arbetsbänk tänker jag också försöka skaffa mig denna sommar. Fast jag tar nog en utan vask, bara en rejäl plats att stå och dona. En plats som tål regn rusk och snö som alltid får stå ute….

  Härligt att kunna göra bra fynd från tippen, för oj vad fina saker som andra kastar

  Kram Kajsa

 3. Louise

  nu vet jag inte när du planterar om, men jag tycker att det är fint i ett läge med eftermiddagssol. Köksträdgården är ju bra, så man kan rensa och skölja på direkten. en liten skärm som på din första bild kan nog vara bra, ser lite tråkigt ut med rostfritt och jord och löv. jag byggde en i somras men den ska jag nog göra om, blev inget bra.

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Min tanke var att göra något slags ”lock” som man kan ha nedfällt när man inte använder vasken. Den bilden ser iaf bra ut i mitt huvud. Svårare att göra det i verkligheten. VI får väl se…

 4. Karin ~ Mina Rum

  En arbetsbäck är verkligen prima att ha. Jag snickrade ihop en bänkskiva av gamla plankor för några år sedan och den fick ligga på bockar. Nu börjar bockarna (från IKEA) bli skrangliga men förhoppningsvis blir det väl någon ny typ av bänk inne i växthuset så småningom.

  Jag tycker det är bra att ha bänken nära de ställen där man vill ha stora krukor. Det är lite drygt att släpa dem långt efter att man planterat i dem.

  Kram!

 5. Marina

  Bra med återvinning!
  Du hittar säkert massor med inspiration på nätet sen får du kanske göra en lista över dina krav och önskemål så blir det någon mix av allt ;).

  Kram

Kommentarer är stängda.