Blommig fredag – Å andra sidan!

Å ena sidan: Det är grått och trist. Det är februari. Och inte ett grönt blad så långt ögat kan nå.

Å andra sidan: Frånvaron av gröna blad i silverpäronträdet gör att önskningarna i vårt önsketräd syns ännu bättre.

Önskningarna på metallbitarna har våra gäster skrivit. Många är riktigt bra önskningar för vem skriver inte under på ”Lycka” och ”Ett långt liv”? Tipset om ett önsketräd (eller Wish Tree) fick vi när vi var i Wanås Konstpark i somras.

Jag måste komma på ett annat sätt att fästa önskningarna på för nu blåser de ner hela tiden. Å ena sidan är det finast att fästa önskningarna med snöre, men å andra sidan blåser de då ner. Å ena sidan kan jag fästa dem med ståltråd, men å andra sidan kommer det att skava grenarna. Tips någon?

Å andra sidan kan jag fästa önskningarna i armeringsnätet i pergolan istället. Tänk va? En önskepergola. Det vore nåt. Både å ena och andra sidan!  

Det här är min tolkning av Blommig fredag hos Bland rosor och Bladlöss. Idag är temat ”Å andra sidan!”.

28 tankar kring ”Blommig fredag – Å andra sidan!

 1. Tittis trädgård

  Så fiffigt med ett önsketräd! Kanske kunde du fästa dem med fiskelina. Det brukar jag använda när jag hänger dekorationer i träden. Det brukar hålla bra/ Kram Titti

 2. Anette

  Vilken bra ide’! Kan inte hjälpa dig med upphängningen dock för jag har samma problem, fast med prismor. Man får väl helt enkelt hänga upp dom igen ;) Annars är ju din ide’ om en önskepergola inte så dum. Jag har ett armeringsnät på väggen som spalje’ och där hänger prismorna kvar :) Ha en fin helg.

  Anette

 3. Meta

  Kul ide´synd bara att jag inget träd har fast å andra sidan kan det ju sitta var som helst.
  fin tolkning av ämnet
  Ha en fin dag
  kram Meta

 4. Katarina /En Grön Sida

  Instämmer, fin idé! Wanås är ett härligt ställe! Ja, och vad gäller upphängning, så tycker jag nog att snöre är allra vackrast. Men visst, håller inte. Vet inte om de kan ha något tips där de säljer utrustning till segelbåtar etc… Tänker att på en båt behöver saker hålla för väder o vind.
  Önskepergola är – å andra sidan =OP – ingen dum idé.
  Ha det gott!
  /Katarina

 5. Anita

  Hur bra idé som helst! Och en önskepergola låter inte alls fel. Snöre är ju definitivt vackert och skonsamt. Du får hitta på någon form av ”knop” eller liknande som gör att den inte kan ramla ner.

  Ha en skön helg!

 6. Marina

  En önskepergola låter kanon tycker jag. Har själv funderat på något snarlikt :).
  Nu har jag ändrat det där med kommentarer igen på min blogg. Jag gjorde det lite ”svårare” för att slippa spam-kommentarer men jag vill ju inte missa kommentarer från er seriösa ;).

  Kram

 7. Veronica

  Så vackert! Ett önsketräd ….. En mycket trevlig id’e :)

  Vad trevligt att välkomna gäster till trädgården med att låta dem önska något… Oj! Oj! Undrar hur det blir om man har Öppen Trädgård ;)

  Ha en go helg!

 8. bjorgnin

  Heisann!
  Ønsketre er så fine. Kan jeg låne et bilde som illustrasjon til et av mine lykkeinnlegg?
  Skal sjølsagt lenke tilbake til denne siden og fortelle hvem som har tatt bildet.
  Jeg minnes Yoko Onos kunstverk som var et ønsketre der jeg hang opp en lapp med et ønske!
  Ha en fin ukeslutt ;:OD)

 9. Annika

  Perfekt att låta gästerna lämna en önskning vid ert träd! Positiva vibbar med en gång, till glädje både för er och gästerna under hela besöket! Det måste jag verkligen ta till mig! Angående ankringen har jag väl inget tips – snören känns ju vackrast och mest genuint.
  Ha det gott!
  Annika

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Ja, det är kul och brukar ofta bli en snackis. Om vem som skrivit vilken önskning. För ”regeln” är nämligen att man inte får skriva sitt namn. Bara önskningen.

 10. Kristinas oas

  Kul idé! Mitt tips på upphängning är att göra en lite större ögla av grön ståltråd, då går det inte sönder, skaver inte för mycket på trädet och grön tråd syns mindre än metallfärgen. Det är ju önskebrickorna du vill visa, inte upphängningen.
  Kram Kristina

 11. AnnA

  Vilken fin ide med ett önsketräd! Får fundera ut på ett tar som kasn bli det. Det är kul om man ser något spännande hända i den gråvita vinter trädgården.
  Ha det!
  Hälsn
  AnnA

 12. bjorgnin

  Hei, takk for svaret – og takk for at jeg fikk vite at Bjørgen tok gull, det visste jeg ikke… men vet at vi har stor sjanse på å få en til – akkurat nå, i skyskyting!
  Da legger jeg ut innelgget om ikke så lenge, jeg har tatt et skjermbilde av alle bildene som et collage!
  Ha fin kveld, jeg skal på konsert der Herren i huset er bassist, konserten er til minne om Pete Seager som vi besøkte i New York i fjor!

Kommentarer är stängda.