Den badkarstid nu kommer…

kallare-badrum-vagg2

Sakta men säkert blir vi med badkar. Skalet till nya väggen och det långväga Blocketfyndet har byggts upp för det som ska bli badrum i källaren. Calle, en av de trevliga hantverkarna från Kvalitetsbyggen Kristianstad AB, har fixat jobbet. Tanken är att jag själv ska klä väggen med stående plank (som ska vitmålas), men innan jag kan börja måste rörmokare och elektriker hit och greja. Så just nu förbereder jag mig. Mentalt.

Calle har redan sågat till de reglar som jag själv kommer att behöva sätta upp. Samt – mycket pedagogiskt – förklarat hur jag ska gå till väga. Vi får väl se hur det går. Innan Calle gick här ifrån sa han: ”Det är bara att höra av dig om du behöver mer hjälp”. Jojo. Vad fanken menade han med det?

Längst till vänster på väggen blir det en ”nisch” för skitiga trädgårdskläder och skor. Just nu har jag ingenstans att hänga dem så det blir perfekt att äntligen få en plats för det.

 

kallare-badrum-vagg

Finfina dörren passade perfekt i måtten. Kommer bli hur snyggt som helst när den blir målad i samma kulör som övriga dörrar.

Dörren som jag fyndade på Blocket kunde inte passat bättre i höjd. Det gick på ett kick att få upp den. Karmen var bredare än normalt så nu får vi en extra tjock och välisolerad vägg. Kan ju vara bra på en toalett. På glaset i dörren kommer jag troligen att klistra på en frostad fönsterfilm. Det kan också vara bra på en toalett tänker jag.

 

golvabia-empoli-323412-Treviso-Rosso-20x20

Klinker från Golvabia. Plattorna som är 20×20 cm kommer från serien Empoli och kulören heter Treviso Rosso.

Tanken var att vi skulle ha samma klinker på golvet i badrummet som i resten av källaren. Men så klart hade det utgått ur sortimentet. Är det inte typiskt? Först bestämde vi oss för ett annat klinker än det på bilden men då säljaren i butiken (grrrr….) klantade till det fick vi ett dyrare klinker till samma pris som det vi först valt. Den här marockanska plattan kommer bli supersnygg ihop med de vita putsade väggarna och det vita porslinet. Kulörmässigt passar det också bra till det enfärgade klinker vi redan har på golvet.

Näe. Nu måste jag återgå. Till min mentala träning…

9 tankar kring ”Den badkarstid nu kommer…

 1. Trädgårdstid

  Mmmmm, kommer att bli så bra och snyggt! Jag älskar bilder på saker som byggs, det är en speciell känsla av skapande över det.
  Här har vi precis bytt köksdörr och alla källarfönster, och det tog bara två dagar från leverans tills att allt var installerat, piffat och klart – underbart!
  Ser fram emot bilder på det färdiga badrummet!
  Kram
  Elin

 2. Jenny

  Men åh, vad kul att höra att det är fler som väntar på elektriker och rörmokare. För mig gäller det deras slutjobb i nya köket. Var äääääär dom???

  /Jenny

  Ps. Blir jättebra det där, vi har hunnit ungefär lika långt på vårt badrum och tvättstuga.

 3. Ellinor

  Klinkerplattorna är döläckra. Det kommer att bli sååå snyggt! Hoppas du bjuder på lite bilder under projektets gång.
  Ha det fint!

 4. Bosse

  Hej! Har du ingen bild på klinker från Golvabia serien Empoli Treviso Rosso när det vart färdigt? Jag är sugen på samma men skulle vilja få en helhetsbild. Maila den gärna till wmboane@hotmail.com i så fall

Kommentarer är stängda.