Skicka enkelt med Schenker

dorr-badrum1

Snacka om välemballerat gods!

Jag har letat som en galning efter en dörr till det blivande badrummet i källaren. De dörrar jag hittat har varit för höga, utan karm eller utan fönster. Visserligen hittade jag en dörr, med alla önskningar uppfyllda, i en byggnadsvårdsbutik för 2.300 kr(!). I butiken hade de också dörrar utan karm för 1.500 kr. Men att låta tillverka en karm kostar säkert lika mycket eftersom vi måste anlita en snickare till det. Suck. Alldeles för dyrt.

Istället för att surna ihop utökade jag sökområdet på Blocket till ”Hela Sverige”. Och där var den. Den ultimata dörren! Rätt mått. Med karm. Med fönster. I fint skick. För 400 kr! Vilket fynd va? Enda kruxet. Vi bor i Kristianstad. Dörren bor i Linköping.

 

dorr-badrum

Skicka enkelt heter Schenkers tjänst för privatpersoner. Enkelt att skapa en fraktsedel och snabb leverans.

Hur skickar man en dörr, eller annat skrymmande gods, som privatperson? Jag fick leta ett tag men hittade till sist en smidig lösning på Schenkers. De har en tjänst för privatpersoner där man kan skicka i princip vad som helst mellan 0-999 kg. Tjänsten heter skicka enkelt. Busenkelt var det! Trots fraktkostnaden blev Blocketfyndet billigare än om  jag köpt dörren i byggnadsvårdsbutiken.

Fast ska vi vara ärliga? Det var inte jag som gjorde jobbet. Jag bara betalade och ordnade fraktsedel. Det var den ytterst hjälpsamme privatpersonen i Linköping som gjorde det mesta av jobbet! Jag är så tacksam över att Erik i Linköping tog sig tid att packa dörren (så väl dessutom). Inte nog med det. Han levererade även dörren till Schenkers terminal i Linköping. Är det inte underbart att det finns så hjälpsamma människor?

 

dorr-badrum2

Nu är dörren uppackad och står (nåja – ligger) i källaren. Jag är så nöjd med den. Lite färg på den så blir den som ny.

 

dorr-badrum3

Här ska det byggas en innervägg så att dörren får sin nya plats. I rummet kommer vi att ha toalett och vask. I rummet bakom dörren till vänster blir själva badrummet med badkar. Eller ”mitt spaaaa” som sambon säger.

Nu återstår bara en lite detalj innan vi får se om det blir så bra som jag tror. En innervägg. Men den lär jag väl knappast hitta på Blocket?

PS1. Det blev ett långt inlägg. Om en gammal dörr? Ja, men fatta hur nöjd jag är över dörrfyndet. Har letat i flera månader efter en som passar. Stort tack till Erik i Linköping!
PS2. Erik fick så klart en slant för allt jobb han la ner.

6 tankar kring ”Skicka enkelt med Schenker

 1. Fröken Grön

  Det var en särdeles grann dörr ni har hittat. Kommer bli toppen!
  Och självklart måste man ha ett ”spa” i källaren. (Om man nu får kalla det så bara för att man ställt in ett badkar i tvättstugan, som somliga andra. Hrmm…) Ser fram emot fler bilder framöver!

  /Anna-Karin

 2. Annika

  Vet du, jag är övertygad om att har man en tillräckligt tydlig målbild av vad man vill ha så löser det sig alltid! Då dyker det upp en Erik i en fantastisk stad som Linköping ;) och säljer en dörr till dig som är helt efter dina önskemål!
  Nu var det innerväggen! Det löser sig också!
  Ha en fortsatt bra vecka!
  Annika

 3. AnnaHelena

  Det finns härliga människor!
  Och dörrar – varför är det så vackert med gamla dörrar? Jag älskar också såna, och skulle gärna ha en eller ett par gamla här i huset! Det där kommer att bli fint det!

  Kram // AH

 4. Le petit jardin

  Så bra!! Härligt när man hittar ett fynd och på andra sidan finns en välvillig hjälpsma människa. Underbart!!
  Nu kom jag på att jag skulle ju maila på ett blocketannons om en mountinbike….mannnen vill vi ska terräng cykla ihop denna sommar

  Ha en fin tisdag
  kram Kajsa

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Terrängcykla! Det låter riktigt kul. Och jobbigt. Hoppas du hittar en fin cykel på Blocket. Många fina fynd kan man göra där.¨

   Kram Tamara

 5. Pingback: Den badkarstid nu kommer… | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.