Det kostar inget…

pennor-skissa

…att önska! Till exempel att man vore en fena på att skissa, måla och/eller teckna. Trots fina, färgglada pennor, lyckas jag inte ens få till en snygg streckgubbe. Jag är med andra ord ingen Rembrandt, men det innebär inte att jag inte vill kunna göra en snygg skiss över trädgården. Hur gör jag då?

gardena-skiss

Jo, jag använder det kostnadsfria ritningsprogrammet My Garden som finns på Gardenas hemsida. Jag skrev om det smått beroendeframkallande programmet för drygt ett år sedan men nu var det länge sedan jag uppdaterade skissen över trädgården. Häromdagen loggade jag i alla fall in och såg att det tillkommit en del nya funktioner/ytor. Det innebar så klart att jag fastnade där några timmar. Igen.

En nackdel är att programmet kräver mycket datorkraft, men annars är det väldigt lätt att lära sig. Nu finns också fler exempelträdgårdar att utgå från om du vill rita upp din egen trädgård. På så sätt kommer du igång mycket snabbare än om du börjar helt från noll.

Har du någon skiss över din trädgård och hur gör du den i så fall?

11 tankar kring ”Det kostar inget…

 1. Trädgårdstoken

  Jag försöker varje år få till en ritning över trädgården, men jag är lika kass på att rita som du verkar vara. Skall gå in och kika på det där ritningsprogrammet bums. :-)

  /Mia

 2. Anna

  Hahaha som jag känne rigen mig, det hjälper inte att köpa lyx pennor och fint papper när man inte är i närheten av att kunna hantera dom alls. Jag fick en skiss av en tidning när min trädgård var med där, det var något som gjorde den efter bilderna. Jag fick rätta dom något men dom fick till det rätt så bra. Jag ska helt klart gå in och prova ditt tips.

  Kram Kram anna

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Men så bra att ha en riktig proffsritning. Kruxet med alla skisser/ritningar är ju att vi ändrar i trädgården titt som tätt. Det vore bättre, iaf ur skiss-synpunkt, att låta trädgården vara som den är. Men fy vad trist det skulle vara!

 3. Marina

  Fint!
  Jag har ingen uppdaterad skiss nu men jag har haft en egenritad. Jag kan INTE rita!
  Det har hänt mycket sedan jag gjorde den så den stämmer inte alls. Listor över växterna har jag och dagboksanteckningar gör jag i en skrivbok under sommaren. Men nej, ingen ritning.

  Kram

 4. Katarina /En Grön Sida

  Härliga pennor! Ja, tänk om man kunde rita…
  Inspirerande! Jag har gjort en enkel skiss på datorn, men inget specialprogram. Skulle gärna vilja ha något finare, så ska testa detta. Tack för tips!
  Ha det gott!
  /Katarina

 5. MissStorm

  Ser ut att bli superfint med det programmet!
  Jag har testat Rosenholms trädgårdsdesign, men det blev fult… Fördelen med det var dock att jag kunde välja rätt växter. Jag vill rita ett äppelträd, inte ett obestämt lövträd! Jag vill ju att skissen ska kunna kompensera mitt dåliga minne. Nåja, det kommer säkert ett bra program innan jag blir senil på allvar…

  Kram

 6. Carina

  Åååh vad sugen jag blev! Vad synd bara att det tar mycket datorkraft….jag har bytt dator och den har inte gjort annat än krånglat, ska lämna in den också….har därför nästan ite kunnat gjort några inlägg alls, det har blivit via mobilen och några gånger via herr´ns dator (gillas inte av mig) Vore onekligen himla kul att se om man kunde få till en ritning annars..det tål nog att tänka på iallafall…ganska mycket till och med….
  Jag försökte dela detta på facebook för jag tänkte att det då var lätt att komma ihåg det, men den klarade inte av att ta emot länken :(
  Ha det gott och lycka till med projektet du skrev om i ditt sista inlägg…alltid kul när man dessutom kan få lite hjälp, och ett nytt badrum, wow, vad härligt!

Kommentarer är stängda.