En trasig vattenutkastare gav oss en insjö

stormen-stolar

Herre j-r vad det blåste natten mellan fredag och lördag! Det märktes framförallt när jag gick ut för att hämta tidningen. Varje morgon går jag runt huset för att kolla ägorna (och kanske dra ett och annat ogräs). Igår såg det alltså inte ut som det brukar. Omkullvälta blomstöd, bortblåst säckväv och fiberduk. Och två rottingstolar som blåst ner från altanen. Skönt tänkte jag. Inga större skador.

 

vattenutkastare1

Singelytan utanför garaget var som en insjö igår morse. Så här såg det ut ungefär tjugo minuter efter jag stängt av vattnet. Det var MYCKET mer innan.

Sen kommer jag runt huset, på baksidan. Hör ett ovanligt ljud och ser sen att vattnet fullkomligen forsar ut från vattenutkastaren. Argghhh, lite panik! Först försöker jag sätta tillbaka kranen, som ligger flera meter bort, för att stoppa vattenflödet. Lönlöst! Får sen en bild i huvudet att källaren förvandlats till en swimmingpool. Ännu mer panik. Rusar ner i källaren men där är torrt. Pust!

Först efter att ha irrat runt, väckt sambon, googlat rörmokare med jour på nätet kommer jag på att jag måste stänga av vattnet (jag är nog inte mycket till hjälp vid en riktig katastrof – haha). När det är gjort visar det sig vara en omöjlighet att hitta en rörmokare med helgjour. I alla fall i Kristianstad. Messar till slut Rörtjänst i Fjälkinge AB som vi tidigare anlitat för att få råd vem man kan vända sig till. De kommer hit inom två timmar trots att de inte har helgjour. Heja-heja! Jerker, som rörmokaren heter, sa att man alltid kan vända sig till Räddningstjänsten om ett rör springer läck eller om ens vattenutkastare går sönder. Så nu vet du det!

 

blasippa

Den här lerkrukan med blåsippor i hade också blåst ner från trädäcket. Men både krukan och blåsippan ser oberörda ut trots ”spontanflygningen”. Tack för tåliga växter.

Det blev en småstressig lördagsmorgon, men det gick ju bra till sist. Vi misstänker nu att det vattenkastaren gick sönder redan sent fredag kväll. Ett antal timmar med andra ord. Suck. Vi hade ändå tur i oturen. Meningen var nämligen att vi skulle vara borta hela helgen, men eftersom sambon fortfarande är sjuk stannade vi hemma. Tur!

15 tankar kring ”En trasig vattenutkastare gav oss en insjö

 1. Marina

  Käre värld, det kunde gått illa! Tur ändå att ni var hemma. Vattenläcka har vi haft och det är inte kul, alls.
  Tur att det avtagit i blåsandet. Sov knappt ingenting natten till igår för det piskade och ven så rysligt .

  Kram

 2. Fröken Grön

  Men oj, vilket lördagsdrama! Förstår helt och fullt att du inte tänkte på att stänga av vattnet; i ett sådant läge fladdrar tankarna åt alla håll och kanter. Skönt att källaren klarade sig och att den schyssta rörmokaren dök upp till slut.

  Hoppas du har en lugn och skön söndagkväll som plåster på såren!
  Kram!

  /Anna-Karin

 3. Trädgårdstoken

  Oh, hjälp vilken grej! Tur att ni kunde få hjälp så fort. Det stormade rejält i Småland också där jag var fre-lör. Blev inte mycket gjort ute i trädgården…

  /Mia

 4. Carina

  Hoppsan, vad det kunde ha hänt…tur det gick som det gick….och ifråga om blåsten, så håller jag fullständigt med dig….hos oss blåste en stor tung träsoffa omkull….det kallar jag vindstyrka!

 5. Kristinas oas

  Fy sjutton för översvämningen, men tur att ni fick hjälp och att det inte var vatten i källaren i alla fall. Vi hade en vattenutkastare som frös sönder en vinter så vattnet sprutade rakt ut på trädäcket och vi fick stänga av vattnet helt för att få stopp på det. Hände det en vardag? Naturligtvis inte…
  Kram Kristina

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Sånt här händer aldrig på en vardag. Lika lite som att batterierna i brandvarnaren tar slut på dagtid. Varför är det alltid så!?

   Kram Tamara

 6. Ulrika

  Nämen oj, vilken dramatik!
  Ska man ha damm i trädgården vill man ju bestämma själv var och när den ska anläggas. Vilken tur att ni kunde få hjälp snabbt.
  Kram Ulrika

 7. Karin ~ Mina Rum

  Fy sjutton för vattenläckor! Har varit med om tre olika och det var lika jobbigt varje gång men på olika sätt. Skönt att ni fick styr på läckan så pass snabbt ändå.

  Kram på dig!

 8. Pingback: Från första parkett | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.