Från första parkett

vattenlacka

I morse kvart i sju knackade det på ytterdörren. Yrvaken och vacker som en nyponros (obs – ironi) lyssnade jag på mannen som stod utanför ”Ett rör har nog gått sönder. Det sprutar vatten från gatan vid era soptunnor.” Det är ju knappast det första man vill höra när man vaknar. Suck! Efter en snabbkoll visade det sig – tack och lov – att det inte var ett rör hos oss utan ett i gatan som gått sönder. Men det var m-y-c-k-e-t vatten, så mycket att asfalten både bågnade och sprack av trycket.

När vattenutkastaren pajade tidigt i våras fick jag lära mig att man ska ringa räddningstjänsten om t.ex. ett rör springer läck eller om det blir översvämning i källaren. Så räddningstjänsten fick en påringning och en halvtimme senare var de här och rekade, markerade för elledningar och rör. Sen var det dags för det tunga artilleriet. Grävmaskinen :) Killen med grävskopan hyvlade asfalt som om det vore mjukost. Jag blir lika impad varje gång! Vilken kraft i grejorna och vilken precision förarna har. Har sagt det förr och jag säger det igen – i mitt nästa liv ska det stå grävmaskinist på mitt visitkort.

Så klart var det inte bara jag som tyckte det var spännande. De flesta av gatans barn var nyfikna (och en hel del föräldrarna med)…

 

forsta-parkett

Nyfiknast av alla var nog ändå sambon och 08:an, vår återkommande sommargäst från Hökarängen. De tog helt enkelt plats på stenen några meter från ”olycksplatsen”. Det kan man väl kalla första parkett om något? Efterhand blev de riktigt bundis med grabbarna och sambon bjöd på mackor och kaffe i värmen. Det uppskattades.

Två timmar senare var allt klart. Och jag kunde återgå till typ det enda jag gjort de senaste veckorna. Svettats, stånkat och spanat efter svalare väder. Därav min frånvaro på bloggen, för jag gör inte ett skit när det är så här varmt. Det är verkligen komaläge!

Näe, nu hoppas vi på mer vatten va? Fast denna gång uppifrån och inte nerifrån. 

10 tankar kring ”Från första parkett

 1. Marina

  Det var ju spännande! Skön bara att det inte drabbade trädgården på något sätt ;).
  Ja, lite svalare och en skur eller två får det gärna komma nu.

  Ha det bra!
  Kram

 2. Millan

  Märker att jag mer och mer söker skugga, åldern säger vissa elaka jag för min del tror på mognad. Och regn skulle inte sitta fel, i lagom mängd då om man tänker på hur det sett ut på vissa ställen i helgen.
  Efter lite funderande tackar jag och tar gärna emot fjärilsbusken du har över. Jag kan inte erbjuda något tillbaka bara.
  Jag jobbar nu och är hemma runt halv fem- fem om dagarna men om den inte står i vägen hos dig kanske det inte är någon brådska för jag undrar fall jag kan få den att överleva i detta torra som är nu fall jag planterar den.

  Ha det gott!
  Kram

 3. Annika

  Jag ser fjärilsbusken bakom din sambo och 08-an när de inmundigar frukost på första parkett. Den är nu på min vill-ha-lista! Snygg! Gillar att ha fjärilar omkring mig, och humlor… och bin… Men getingar kan kvitta, det har vi många nu!

  Värmen får gärna ge med sig några grader! Trodde aldrig jag skulle tänka detta, men luftkonditioneringen på jobbet känns plötsligt väldigt lockande! Hur många dagar i rad kan det vara 31 grader i Sverige?

  Tur det kom snabb hjälp när vattenledningarna pajjade! Och visst är det imponerande med vilken precision en grävmaskinist jobbar! Vi har ju haft anledning att ha en sådan här några gånger och man bara häpnar! Jepp, grävmaskinist vore inte så dumt, kul på jobbet jämt! :)

  Tack igen för den vackra vallmon! Fort blommade den över men jag har inte hjärta att ta bort de fina frökapslarna! Väntar nu på att den andra vallmon ska blomma!

  Kram Annika

 4. Jennica

  Det var mig ett abrupt uppvaknande! :) Men skönt att det inte var era rör!
  Och regn….tja, kanske för trädgårdens skull….om det kommer på natten och fortsätter vara vackert på dan….då är det ok! ;)
  Kram!

 5. Carina

  Jag tycker att du gör helt rätt….inte ett skit….det är precis så som jag har gjort den senaste tiden….inte ett skit…på bloggen….ja inte för övrigt heller för den delen…jag har bara NJUTIT!!! (Kolla på bloggen får du se, fniss)….har njutit av allt!!! Mat!!! DRYCK!!! Sol!!! Bad!!! Ja, you name it!!!
  Ha det gottigt, Tamara och du, take care i allra högsta grad! Ciao!

 6. Anette

  Omtänksamt att ge de stackars ”läckagelagarna” lite fika i värmen. Nej, det har inte blivit så många knop i sommar som man önskat. Vaknade idag till ett härligt skvalande utanför fönstret och har varit ute och blött ner mig bara för att vara säker på att jag inte går i sömnen.
  Allt gott
  Anette

 7. MissStorm

  Verkligen tur att det inte var er tomt som behövde grävas upp!!!

  Är allt lite pensionärsvarning på att sitta så där och fika och titta på andra som arbetar! ;) Men det är klart. Bjuder man de arbetande på fikat så är det en giltig ursäkt för beteendet.. *lägger på minnet till framtiden* :)

  Kram

 8. Ulrika

  Ja, god morgon!
  Vissa saker får en att vakna snabbare än andra.
  Tur att det löste sig så snabbt och lätt ändå.
  Nu har vi ju äntligen (får man säga så?) fått lite svalare väder med en hel del vatten uppifrån.
  Hoppas du har det bra!
  Blir det något besök på trädgårdsdagen vid slottet i år? 31 augusti går det av stapeln. I´ll be there!
  Kram Ulrika

Kommentarer är stängda.