Hur mår era solhattar i år?

solhattar-rod

Solhatten jag brukar ha på huvudet både är och mår bra. Mår bra gör däremot inte alla solhattar jag har i trädgården. På sina ställen har de förbenade sniglarna tuggat i sig det mesta av plantorna, men på några ställen har de kommit upp precis som vanligt. Tack och lov! För solhattarna (rudbeckiorna) skulle jag inte vilja vara utan. Varken de vita eller de röda. På bilden är det den röda ”Starlight”.

 

rudbeckia-starlight

Här är också en ”Starlight”. Passar perfekt ihop med den japanska blodlönnen tycker jag.

Nu hade jag tänkt visa bilder och skriva nåt om den, i vanliga fall, 2 meter höga gula höstrudbeckian. I år ”finns” den inte på grund av snigeljävlarna. Men. Jag gitter varken skriva mer eller lägga upp bilder. Min hjärna har fått värmeslag och jag håller på att svettas ihjäl.

Så jag fattar mig kort. Hur mår dina solhattar i år?

 

10 tankar kring ”Hur mår era solhattar i år?

 1. Annika

  Finfina bilder på dina rudbeckior! Kul att se bild på ”Starlight”, kanske en föraning om hur mina kommer att se ut. Men jag är inte säker på att alla kommer att orka blomma i år, första året som det är efter frösådden. Mina ”gamla” solhattar står i knopp nu och jag väntar med spänning.

  Jag har en höstrudbeckia också som i år är bortåt två meter hög. Förra året käkade sniglarna glatt upp allt på den så fort den tittade upp över mark, men i år tycks den inte vara lika smaklig. Lite kaffesump kring rötterna har kanske gjort susen?

  Ja, vad skulle man göra utan dessa solhattar?! Dem vill man inte vara utan!

  Ha det gott i värmen!
  Annika

 2. Kristinas oas

  Varierat, är svaret på din fråga. En del är stora och kraftiga, andra små och ynkliga. Ser inget mönster i varför en del sorter inte vill sig. Kanske är som med stäppsalviorna i år, de är också väldigt konstiga, en del bortfrusna helt och andra som står en halvmeter bort är stora och frodiga. Mystiskt. Vi får glädjas åt det som vill sig. :)
  Kram Kristina

 3. Karin ~ Mina Rum

  Jo, bra tack! Jag har, som väl är, inte drabbats av den stora snigelplågan. Inte för att mina solhattar kommit lika långt som dina, och börjat blomma, men de står i alla fall i knopp.

  Ha en skön helg (i skuggan).
  Kram!

 4. Therese

  Har tyvärr inga solhattar, men däremot sjukliga mängder av sniglar. Häromkvällen tog sambon skyffeln för att få bort dem från gräsmattan. Han höll på till efter solen gått ner, och körde i mörkret runt ”i blindo” runt jordgubbslandet och fångade mängder… huua!

 5. Millan

  Mina mår skit eller inte ens det de är ju döda allihopans och jag som trodde att det var pga av jorden nu förstår jag bättre och kriget mot sniglarna får en helt ny dimension.

  Kram

 6. Marina

  Mina vita slog ut idag och de rosa (köptes förra året) slog ut för någon dag sedan. Jättefina båda! Gula har jag på ett ställe men de har inte slagit ut ännu. Brukar nog vara lite senare om jag minns rätt.

  Kram

 7. Katarina /En Grön Sida

  På en plats frodas de, tror det är den ”vanliga” ’Magnus’. På en annan plats uppför de sig annorlunda. En del verkar inte alls komma åter, någon visar bara några klena försök. Här har jag planterat lite olika namnsorter, kanske för känsliga typer. Eller är det inte typerna utan något med platsen… Näring? Sniglar? Vet inte, har inte många spanjorer här, dock finns de små åkersniglarna, som ser ofarliga ut, men är glupska. Plockar, sprider gift, plockar, sprider gift…
  kram
  Katarina

 8. MissStorm

  Jo tack. Bara bra. Men så köpte jag min första förra veckan så det vore illa om den redan gav upp.

  Mördarsniglar har jag också upptäckt för första gången. Tror nästan jag ska ge min ”Magnus” skulden om han är så eftertraktad av sniglar!

  Älskar din matchning med blodlönnen!

  Kram

Kommentarer är stängda.