Hängbröst och pionstöd

pionstod

Knopparna på den vita pionen ’Festiva Maxima’ sträcker sig oväntat högt i år. Tror aldrig jag sett dem så höga. Visserligen inte lätt att se på bilden, men du får helt enkelt lita på mig. OM jag hade haft hängbröst hade knopparna faktiskt nått ändå upp till brösthöjd…

Pionerna (en ceriseröd okänd sort) som står framför de vita är inte så höga och inte heller så yviga så de klarar sig utan stöd. De vita däremot ”viker lätt ner sig” när de blommar. Som stöd för de svajiga pionerna har jag enklast möjliga. Bambupinnar och jutesnöre. Först sätter jag bambupinnarna (djupt för stadga) runt plantorna. Sen snurrar jag kraftigt, minst 1 cm tjockt, jutesnöre två varv runt pinnarna. På så sätt kan jag flytta upp snöret allteftersom pionerna växer. Enkelt och smidigt som sagt.

Vill man skoja till det kan man skruva fast t.ex. gardinstångsknoppar på bambupinnarna. Knopparna på bilden är alldeles nya, men det brukar inte dröja länge förrän de rostar. Då blir de mycket snyggare tycker jag.

Nu väntar jag bara på att pionerna ska slå ut i blom. Vackert så det förslår!

8 tankar kring ”Hängbröst och pionstöd

 1. Annika

  Så snyggt och fiffigt med gardinstångsknopparna! Det är hos dig man får de roliga tipsen! Pionerna ser verkligen höga ut!

  Jag undrar jag hur många träffar du får på det här inlägget framöver. Och det är inte säkert att det är pionknoppar det söks på! ;)
  Du gav mig ett rejält fniss!
  Ha det gott!
  Annika

 2. AnnaHelena

  Japp, jag gör som du med bambupinnar och snöre. Men gardinknoppar! Det var ju ett fiffigt tips! Och ja, hängbröstsnivå – nu fick jag lite roliga bilder i huvudet… :-)

  Kram // AH

 3. Marina

  Vilken hög pion!
  Pionstöd skulle jag vilja ha. Jag har ju stöd men inga fina. Jag vill ha riktigt fina!

  Kram

 4. Jenny

  Ha ha, du är rolig du! Jag borde verkligen fixa stöd åt mina pioner nu, brukar göra det lite för sent, inte bra. Rost är fint, ibland har jag lämnat saker ute över vintern för att de ska få sunka till sig.

  /Jenny

 5. Liv Oom

  aaaahhh, pioner har jag inte hunnit så i år… egentligen borde man slippa jobba så att man hinner mer i trädgården! Hoppas du får en härlig helg. kram! /Liv

 6. trädgårdsdrömmen

  Får funderingar om hur lång du egentligen är? Jag menar…är du 2m lång och är utan hängbröst, då är pionerna megahöga och med all säkert dopade ;)
  Ha det gott/Anna

 7. Linda

  Rolig ide med gardinstångsknopparna! Ser ut som de jag har från Ikea, men de ska enl företaget vara av aluminium, och då får jag ju inte den gär önskade rosten antar jag… =/

Kommentarer är stängda.