En doft av kakao vid mitt gabionbord – DIY

choklad-blomma

Varje sommar har jag chokladblommor i kruka. Främst för att dess mörkröda, nästan bruna, blommorna är tacksamma och blommar läääänge. Men också för att chokladblomman lever upp till sitt namn då den faktiskt doftar kakao!  Styrkan, eller intensiteten, i doften varierar under dygnet så man får se till att sniffa ofta.

I år står krukorna bredvid en solstol så man kan sitta länge och sniffa. Inte för att jag någonsin sitter i solstolen, men man skulle kunna…

 

gabio

Jag tror jag snöat in på bord i år för jag har redan skrivit inlägg om två bord jag själv tillverkat. Ett trädgårdsbord och ett hängande bord. Och nu till bord nummer tre. Ett helt oplanerat bord. Jag håller på med ett stenprojekt (mer om det en annan gång) och fick lite sten över. De hamnade i en av trådkorgarna som tillfälligt stod bredvid solstolen. När korgen var fylld kom jag på att jag precis gjort ett gabionbord. Som bordsskiva la jag en platt sten. Perfekt för en kopp te (eller kanske en sommardrink).

Se där ja. Ett gabionbord blir till!

Gabion betyder ”stor bur” på italienska och är helt enkelt burar, cylindrar eller boxar, som fylls med stenar eller cement.

8 tankar kring ”En doft av kakao vid mitt gabionbord – DIY

 1. AnnaHelena

  Jag brukar också ha en chokladblomma varje år, men jag har inte lyckats nåt vidare med dem de två senaste åren. Blommat dåligt, gulnade blad – vad är felet, tror du? Har du några tips att dela med dig av? Sol? Vattenmängd? Tänker köpa en i år också, och hoppas att det går bättre!

  Kram // AH

 2. Trädgårdstid

  Alltså, jag har aldrig förstått poängen med gabionmurar – tycker att de är skitfula – men detta bord skulle jag definitivt kunna tänka mig! Bra idé!
  Kram
  Elin

 3. Annika

  Suveränt bord!
  Chokladblommor som doftar kakao… det låter verkligen som något jag skulle trivas med! :)
  Ha det gott!
  Annika

 4. Jenny

  Jag får erkänna att jag inte är så förtjust i de där stenfyllda burarna, men ditt var ju snyggt! Och chokladblomman är jättefin, jag har haft en men lyckades inte spara den. Kanske köper en om de dyker upp på någon affär. Men varför i hela friden sitter du aldrig i solstolen?

  Ha en fin helg,
  Jenny

Kommentarer är stängda.