Här går det undan. Silverpäron. Trädgårdsbord. Ishockey.

silverparon-blommar

Silverpäron ’pyrus salicifolia’ i blom. Eller ja. Det ena av dem blommar, det andra har aldrig blommat av någon anledning.

Jäklar vad det har hänt grejor i påsk! Från en dag till en annan blommar det upp både till höger och vänster. Det är knappt jag hinner registrera allt, men mina silverpäronträd missar jag inte. Just nu blommar det ena mer än det någonsin gjort tidigare, medan det andra inte blommar alls. Precis som det brukar vara. Varför vet jag inte. Blommar inte alla silverpäron?

 

silverparon-blommar-2

Kolla in silverpäronträdets vita blommor. Såå söta! Dess rödbruna ståndare matchar också bladen på den rödbladiga smällspirean Physocarpus opulifolius ‘Diabolo’ i bakgrundenSmällspirean köpte jag förra hösten så jag har aldrig sett den i blom. Om jag inte har helt fel påminner smällspireans ”klasblomning” om silverpäronets. I juni, när smällspirean förväntas blomma, bör jag få veta.

 

bygga-tradgardsbord

En av anledningarna till att jag inte hunnit registrera allt i trädgården i påsk är att lillasyster och jag byggt klart bordet idag. Precis som jag tänkt! Duktiga systrarna Bengtsson :)

Fast helt klart är det ju inte. Sju skruvar saknas till bordsskiva och bordets underrede ska målas i mörkgrönt för att matcha Grythyttan-stolarna. Bordsskivan ska också slipas lite lätt och sen strykas med olja. Men mer om det en annan dag…

…för nu ska vi fira. Skellefteå AIK har nämligen precis tagit SM-guld i ishockey! Såklart :)

13 tankar kring ”Här går det undan. Silverpäron. Trädgårdsbord. Ishockey.

 1. Ellinor

  Så vackra blommor det är på silverpäronet! Doftar den?
  Systrarna Bengtsson har varit flitiga må jag säga. Bordet blev jättebra. :-)

  Ha en skön vecka!

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Systrarna Bengtsson luktade på blommorna på silverpäronet idag och konstaterade att det inte doftade speciellt gott. Men vackert är det ändå!
   Ja. Visst blev det fint? Jag är så jäkla nöjd med det.

 2. Trädgårdstoken

  Så fina blommor på silverpäronet! Stod och höll i ett silverpäron på Plantagen idag. Varför köpte jag inte det tänker jag nu…

  Snyggt bord! Så duktiga ni är. Ser fram emot att få se det målat och oljat.

  /Mia

 3. Marina

  Bra jobbat med bordet! Snyggt!

  Underbara päronblommor! Precis hur söta som helst. Här blommar vanliga päronträdet. Har inte fullt så söta blommor som ditt men är inte så illa ändå.

  Kram

 4. Fröken Grön

  Händiga brudar det där! Bordet blev supersnyggt, och grönt underrede applåderar jag naturligtvis för lite extra. Konstaterar att ni är himla lika, du och din syster. För inte är det väl du på bilden?
  Ställer mig själv frågan varför jag inte har något silverpäronträd? Hmmm… Får nog bli ändring på det i sommar.
  Må så gott i veckan som kommer!
  /Anna-Karin

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Nej, det är inte jag på bilden utan min syster. Det är inte många som tycker att vi är så lika, men det är vi kanske. Frågade sambon om han tyckte vi var lika. Han sa: ”Ja, ni har blivit det. Nu när ni blivit GAMLA”. Hmm.

 5. Karin ~ Mina Rum

  Grattis till andra raka SM-guldet. Mitt lag har ju tyvärr inte spelat inte i SHL i år.

  Jag tror aldrig att jag sett ett silverpäron i blom förut. Så fint! Börjar ju direkt tänka: ”Var kan jag ha ett sånt”.

  Kram!

 6. snicksnack71

  Grattis till guldet…tyvärr klättrade inte malmö upp igen, så vi får köra bordshockey med vinst istället på kolonin.

  Härligt flow ni haft i helgnen och bordet blev ju jättebra. Silverpäronen blommar fint hos dig, söta blommor

  kram Kajsa

 7. Lotta Zachau

  Bra snickrat! Jag kan INTE snickra! till min stora förargelse! så jag fjäskar med maken :)

  Det är verkligen fint, silverpäronet! om jag hade haft plats, skulle jag haft ett, men tror jag skall köpa ett i present till dottern om/när de köper huset de hyr – det är väl en bra present :)

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Du får helt enkelt låtsas att du inte har någon make som kan hjälpa dig ;) Då måste du ju försöka själv. Det är så jag gör (för min sambo är väldigt ohändig…). Det funkar förvånansvärt bra. Rätt verktyg och att mäta ordentligt är nog det viktigaste. Iaf om man – som jag – är nybörjare.
   Att få ett silverpäron i present är väl en toppenbra present!

Kommentarer är stängda.