Inte akuten en gång till!

getingbo-garaget

Jaha, så var det dags igen! Inte för akuten (hoppas jag) utan för sanering av getingbo. Vad pladdrar jag om? Akuten? Jo. Så här var det. Sommaren 2011 råkade sambon skalla ner ett stort getingbo. Tio getingstick och ett besök på akuten blev resultatet av den ”nicken”. Aj-aj-aj-aj! 

Som du ser på bilden är brädorna på det gamla garaget i STORT behov av ommålning. Det har jag tänkt göra i sommar. Kanske. Hur som. Häromdagen surrade det onormalt mycket bakom krukorna och jag såg en febril aktivitet in och ut ur hålet. Getingbo! De här getingarna agerar aggressivt och är inte alls så fridfulla som de brukar vara (iaf de som får ha sitt bo i fred från nickande sambor).

Jag är glad att jag hittade getingboet INNAN jag började fixa och byta brädor. Vill inte tänka på hur stort boet kan vara i hålrummet i väggen och vad som kunnat hända om jag börjat bryta lös brädor på fasaden. Anticimex kommer på måndag. Bye-bye getingbo!

Om du undrar så är det plastiga på väggen ”dörren” till mitt orangeri. Hålet som getingarna använder är skruvhålen från dörrens gångjärn. I samband med fixet av fasaden ska vi bygga en ny dörr, men så länge får byggplasten hänga kvar. Det ser för jävligt ut. Jag vet. Men, men. Det kunde vara värre. Väl?!

5 tankar kring ”Inte akuten en gång till!

 1. Karin ~ Mina Rum

  Man får passa sig för de där ettriga rackarna! Tur att du upptäckte dem i tid. Själv lyckades jag klippa mig själv i benet idag med röjmaskinen. Det behövdes inget besök på akuten men rejält svullet är det och hade bladet varit ny-bytt så hade det nog blivit värre.

  Kram!

 2. Annika

  Getingar kan vara väldigt ilskna om man stör dem vid deras bo, så det var tur att du upptäckte dem nu, innan din renovering! Vi hade Anticimex här en vända för ett par år sedan som tog bort ett getingbo.

  Kram Annika

 3. Ellinor

  Getingar är inga roliga saker. För ett par år sedan hade vi mängder med getingar, och tillslut lyckades jag hitta deras bo – i jorden under en daggkåpa! De blev inte långlivade och tyvärr fick daggkåpan ryka.
  Ha det fint!

 4. Trädgårdstid

  Usch, hoppas de ryker all världens väg på måndag – getingar gör ingen glad. Jag råkade gräva om komposten för några år sedan utan att har lagt märke till att det hade flyttat in lite getingar där. Resultatet blev ett stick i ena ögonlocket och ett öga som svullnade igen helt till en golfboll. Jag såg inte klok ut… Fast jag kunde i alla fall nöja mig med ett besök på vårdcentralen.
  Kram
  Elin

 5. Fröken Grön

  Ja för jäsiken, akta er för de arga små liven! Här hemma brukar vi ha mycket getingar varje sommar, men än har vi inte sett så många.

  Garvar åt din kommentar om stackars Putte i badet och hennes nederdel. Kanske får köpa en baddräkt till henne på nästa loppis? ;-)

  Sommarkram till dig!
  /Anna-Karin

Kommentarer är stängda.