Koltrasten bygger bo

koltrastbo

Vårt fallfärdiga garage verkar vara poppis bland djuren i trädgården. Det är inte bara getingarna som bygger bo här. Även koltrasten har slagit sig ner här. I bästa söderläge bakom grenarna på klematisen ’Montana var rubens’ och i skydd av hängrännan har de slagit sig ner. Trevligt!

Enligt Wikipedia kommer mamma Koltrast ruva i 11 till 16 dagar tills alla ägg är kläckta. Det är kul att följa familjebildandet på nära håll. Vi ser nämligen boet när vi sitter vid köksbordet. Och om allt går vägen har vi snart en hel koltrastfamilj som skiter på trädäcket…

7 tankar kring ”Koltrasten bygger bo

 1. Merja

  Men litet mysigt är det allt att kunna följa dem på nära håll. Vi gräver litet nya gångar här hemma och har en koltrasthona som springer runt benen och plockar upp masken. Modig som bara den. Ha en fin kväll! Merja

  1. alice

   Hej! jag hittade ett koltrast bo nedanför ett träd…. boet var sönder och man kunde se delar av trädet ovanför. Det låg två ägg i boet. Jag gick tillbaka några gånger men ingen koltrast var där.
   Så jag läste om koltrasten och tog hem äggen och la dom i en äggkläckningsmaskin och jag tänkte släppa ut dom ifall do kläcktes me jag undrar ifall du tyckte att det jag gorde var bra??:)

 2. AnnaHelena

  Men å – koltrastar är ju underbara fåglar! Mycket hellre koltrastar än de skator som vi har alldeles för många av! I går fick jag jaga ut ett par ur växthuset där de snor saker och slutar ner…Det där blir ju spännande för er att följa när äggen kläcks! :) Kram // AH

 3. Ellinor

  Koltrastar är trevligt sällskap och dessutom är de vackra fåglar tycker jag. Kul att få följa äggprojektet på nära håll! :-)
  Hoppas de inte blir störda av aniticimex i morgon.

  Ha en fin söndag!

 4. Ulrika

  Åhh, vad härligt!
  Vi har haft koltrast i vedboden 2 år i rad, men tyvärr har ekorrarna tagit äggen.
  En liten fråga; var köpte du dina rostorn, de rostiga? Visst var det nån du hittade på Bäckaskogs trädgårdsdagar som tillverkade dem?
  Kram

 5. Pingback: (Nästan) flygfärdig koltrast | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.