Mitt gamla hus ska få nya ägare.

framsida

Bild från mäklaren Två Generationer Magnusson AB.

I april 2010 flyttade vi till Kristianstad och i samband med flytten sålde jag mitt gamla hus i Helsingborg. Nu är huset till salu igen och jag blir alldeles nostalgisk när jag ser bilderna eftersom jag älskade det gamla engelska radhuset, dess vinklar och vrår. Det var dragigt och nästintill minusgrader (vintertid bara ;)) på ovanvåningen, men det var mitt eget hus och det var min ”baby”! När jag nu ser mäklarens bilder blir jag glad för att huset förvaltats så väl av de nuvarande ägarna. 

Nostalgin fortsatte när jag bläddrade igenom bilder som jag tagit under åren i Helsingborg. Häng med.

plantan-fran-vinden

När jag köpte huset var jag totalt ointresserad av trädgård. Jag gick inte ens ut i trädgården på visningen trots att det var mitt i sommaren. Bilden ovan tog jag andra året och vid den här tiden hade jag precis börjat förstå att det här med trädgård nog inte var så tråkigt ändå.

 

plantan-grasmatta-bort

Här hade jag kommit lite längre och så här såg det ut under några år. Stenar som skulle läggas, gräsmatta som skulle grävas bort, rabatter som skulle planteras, pergola som skulle byggas. Ja. Precis som det varit här på Solsidan med andra ord.

 

plankan-sovrum-putsad

Och grävde jag inte i trädgården renoverade jag inomhus. Här bilder från sovrummet. Första året knackade jag ner putsen och tog fram tegelväggen i sovrummet. Det var ett j-a jobb! Ett år senare ändrade jag mig. Så det var bara att putsa väggen på nytt. Det tog tid, men det blev riktigt bra när det var klart.

 

kok-renovering-plantan

Så här såg köket ut när jag och kompis H rivit ut köket. Taket var i alla fall nymålat och det var bara resten kvar. Hehe…

 

kok

Bild från mäklaren Två Generationer Magnusson AB.

kok-2

Bild från mäklaren Två Generationer Magnusson AB.

Så här ser köket ut på mäklarbilderna och det såg i princip likadant ut när jag sålde huset. De har minsann bra smak, de nuvarande ägarna ;)

 

 

tradgard-plantan-2014

Bild från mäklaren Två Generationer Magnusson AB.

Och kolla här. En bild från trädgården som troligen är tagen i somras. Visst är det en söt liten trädgård? Och du som hängt med här ett tag tänker säkert: Meeen. Det ser likadant ut som på Solsidan. Ja, så är det nog. Man gillar ju det man gillar. Lila, rosa, sten, singel, pergola. Me like!

Här finns fler inlägg med bilder från mitt gamla hus.
Här finns mäklarens info och bilder.

11 tankar kring ”Mitt gamla hus ska få nya ägare.

 1. snicksnack71

  Vilket härligt hus, det gillade jag, fast jag hade velat ha det i Malmö.
  trädgård är kul och jag kan sakna mitt gamla hus i Svedala och min stora trädgård, där jag kunde påta och gräva. Nu är jag i och för sig väldigt glad i min koloni och allt som finns där att göra och min lägenhet som ligger så perfekt lagom från allt. men ändå är det lite skönare med ett eget hus och trädgård

  Kram Kajsa

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   När jag inte klarar av (av någon anledning) att ha hus längre hoppas jag verkligen att jag kan ha en koloni! Det verkar så himla mysigt :)

   Kram Tamara

 2. Ulrika

  Gillar verkligen de husen! Tyckte att jag kände igen det på dina bilder, och visst – en av våra vänner bor i ett likadant. Tänk att ni varit grannar!
  Kram Ulrika

 3. Marina

  Jättefint! Både inomhus och där ute. Vilket enormt jobb du la ner på väggar och kök! Ja, säkert på fler ställe ;). SKönt att se att de förvaltat hus och trädgård väl. Hade varit sorgligt annars.

  Ses på söndag!
  Kram

 4. Katarina /En Grön Sida

  Åh, då har jag åkt förbi ditt gamla hus många gånger på väg till/från Råå, där jag tidigare hade släktingar. De engelska radhusen är så fina och när jag ser bilderna på ditt o trädgården ser det jättefint ut!
  Ha det gott!
  /Katarina

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Utifrån vägen ser inte området så mycket ut för världen egentligen, men när man kommer in bakom är det så fint. Som ett större koloniområde nästan. Med hej-galet gjorda utbyggnader på sina ställen. Stadsbyggnadskontoret hade haft att göra ;)

Kommentarer är stängda.