Städa bort julen

framsida-sten-ljusnat

Att städa bort julen inomhus har jag inga problem med eftersom jag knappt ”städar in den”. Men utomhus tar det emot att plocka bort ljusslingan som ligger över de två stora stenarna på framsidan. De är så fint när det lyser upp! Och har man fokus på lavendeln i framkanten blir slingorna extra fina. Jag älskar snö och är glad att vi nu – för en gångs skull – har snö som ligger kvar mer än fyra fem timmar. Mer snö till Skåne :)

Fast visst är jag fantasilös ändå? Bilder på stenarna med ljusnätet över sig har jag lagt upp nästan varje år (så här såg det ut 2013 respektive 2012).

framsida-sten-ljusnat-buddleja

Men brist på fantasi (vad gäller motiv/vyer) kan också vara bra för när jag jämför bilderna ser jag tydligt hur mycket syrenbuddlejan ’Pink Delight’ vuxit sedan 2013.

Även om du klipper ner buddlejan varje vår (ca 15-20 cm från marken – rätt av bara) så växer den och blir högre för varje år. Jag har flera buddlejor och de ser alltid stendöda ut på våren, men de kommer igen! Buskarna blommar på årsskotten så du behöver inte vara orolig för att missa blomningen trots den hårda beskärningen. Syrenbuddleja kallas också för fjärilsbuske, helt enkelt för att fjärilarna ÄLSKAR den. Och det gör jag med!

9 tankar kring ”Städa bort julen

 1. Marina

  Här lyser ljusslingorna fortfarande där ute. Januari ut får de lysa i alla fall. Sen får vi se…

  Buddlejan är en underbar buske tycker jag. Även här ser den nästan alltid död ut men sen kommer den sig snabbt och växer upp. Förra året flyttade jag en liten buske som fåglarna (tror jag) frösått åt mig. Den är vit och därför lättplacerad (tycker jag). Tacksamt!

  Kram

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Jag har också en vit och den är ännu kraftigare och mer blomrik än vad den (lila) på bilden är. Hoppas att jag också kan ha tur med frösådd!

   Kram Tamara

 2. Carina

  Du kan gott visa dina lysande stenar…och inte har jag ledsnat inte….och vet du vad? Utomhus kan man ha kvar ljusslingor och dylikt mycket mycket längre än inomhus” ,jag har ju bara sett dem förra året och i år, men vet du vad? Utomhus kan man ha kvar sina ljusslingor mycket mycket längre än inomhus! Själv städade jag ut julen inomhus idag!!! Huvva!

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Det är jag som tänkt att det bara är ”passande” till julen. Men varför inte? Lysande stenar kan man väl året runt? Det bestämmer jag ju själv. Faktiskt ;)

 3. Isas Trädgård

  Absolut att kan man ha lysande stenar året runt, supersnyggt och stämningsfullt !
  Det var så roligt att se dina frösådda lavendel Ellagance Ice!
  Dom hade ju en jättefin färg även om dom inte blev vita som planerat. Har en påse jag tänkte så i februari.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

 4. Carina

  Här får uteljusen lysa tills det riktiga ljuset återvänder. De blir alltså kvar rätt länge. Och om det nu stör ’nån’ passerande kan jag tycka det är rätt kul – det triggar min obstinata sida :-)

  Dina stenar är fina!

  Ha det gott, Carina

 5. Louise

  Hejsan, hittade hit via hd, tycker om din mjuka, skånska stil! ljusslingor är helt klart tummen upp året runt. Jag har på ”pergolan” året runt, har den på timer från första advent till mitten på februari, sen tändes den bara manuellt i skymningen när man äter ute. Röda slingor i en utegran kanske är lite juligt, men annars är det ju bara ljus! Tycker gatan blir så tråkig när grannarna släcker ner…

Kommentarer är stängda.