Rödbladig smällspirea ’Diabolo’

smallspirea-diablo-i-blom

Ett av årets ”projekt” är att ta in mer rödbladigt i min trädgård. Det finns ju så mycket snyggt! T.ex. de olika sorterna av rödbladig alunrot – de har jag helt snöat in på. Jag har alunrot i grupp på flera ställen i trädgården, bl.a. under klematisen Miss Bateman. Toksnyggt! Annat rödbladigt är den japanska blodlönnen jag skrev om för ett tag sedan.

Den rödbladiga smällspirean ’Diabolo’ på bilden kom in i trädgården förra hösten. Nu får jag äntligen se den i blom och genast kickar tankarna igång. Var kan jag sätta fler smällspireor? Om jag känner mig själv, dröjer det nog inte allför länge innan jag har ännu en. Eller kanske två. I grupp. Som alunrötterna.

 

rudbeckia-rod

När jag gick min dagliga kvällsrunda hittade jag ännu mer ”rött”. Den röda rudbeckian ’Magnus’ (eller är det kanske en ’Starlight’) som redan nu börjar komma i blom. Är inte det helt galet tidigt? Någon fler som har höstblomning på gång?

 

5 tankar kring ”Rödbladig smällspirea ’Diabolo’

 1. Karin ~ Mina Rum

  Diabolon är verkligen både fin och tacksam. Jag har själv ingen (ännu) men mina föräldrar har flera så jag har sett dem ”i aktion”.

  Instämmer förresten helt med ditt förra inlägg. Äckligt mycket mygg i år. Har hur många myggbett som helst på benen. De älskar mig. Kärleken är inte besvarad kan jag lova.

  Kram!

 2. Marina

  Den är så fin, Diabolon. Jag har två stycken och även sticklingar om ajg skulle komma på att jag vill ha en till kanske. Min allra största klippte jag ner och flyttade i höstas (projekt byta plats). Den klarade det bra och växer varje dag.

  Fint är det med rödbladigt!

  Kram

 3. Fröken Grön

  Gillar spireor i allmänhet och Diabolon i synnerhet!
  Håller med om att det är läckert med lite rödbladiga inslag i det frodigt gröna.
  Hoppas du har en skön helg!
  /Anna-Karin

Kommentarer är stängda.